Skip to main content

Vuorenjuuren sävel

Tervepä terve.  Toimituksen koilliskulman viikkohitti sävelletään tässä seuraavaksi.

***
Itävallan voitokasta euroviisukappalettahan ei voi parhaillaan välttyä kuulemasta, jos pitää radiota päivisin auki.

Eipä sillä:  koska viimeksi on kuultu tuonkaan vertaa itävaltalaista pop-musiikkia radiosta.  Viimeisin Alppien välistä tullut isompi hitti taisi olla Opus-yhtyeen Life is life, ja siitäkin on kohta 30 vuotta aikaa.

Viisukappaleestahan tulee mieleen heti ensisävelistä lähtien James Bond-elokuvan tunnusmusiikki, ja yhteyksiähän toki  on muitakin.  Viisuvoittajassa noustaan tuhkasta kuin Feniks-lintu. Bondeissa taas noustaan kanveesista.  

***
Kotimaiset levythän ovat suorastaan piilosivistäviä tai ainakin knoppitietoa lisääviä.  Viime vuosina on näet julkaistu muun muassa sen nimiset albumit kuin Skarabee ja Lapislatsulia.
On selvää, että molempien sanojen merkitystä on haettu tietosanakirjoista tai internetistä toisenkin kerran.  Ensin mainittu muuten on kovakuoriaisen muotoinen amuletti, lapislatsuli taas korukivi.

Mutta selvittämättä olisivat jääneet nämäkin, jos ei joku olisi keksinyt nimetä levyä niiden mukaan.

***
Sellainenkin tieto otti silmään, että joissain talouksissa ei tohdita aloittaa ylioppilasjuhlain valmistelua ennen kuin tulokset ovat varmasti selvillä.    

No, kuohujuomat kuitenkin voi tilata hyvissä ajoin.  Olipa tulossa sitten viisi ällää tai hylätty, syyt korkkaamiselle ovat olemassa.

***
Lehtevä aika sen varmaan tekee, että luonnossa on hyviä piilopaikkoja vaikka miten.
Kuulin tuossa eräänä päivänä jonkun harmittelevan, että omaa eurovaaliehdokasta ei ollut helppo löytää.

***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: