Skip to main content

 

Tervepä terve. Toimituksen koillisradan viikkolähtökuopissa seistään tässä seuraavaksi.
***
Johan se taisi ratketa eräskin ongelma eli yksinäisyys tai seuran puute. Nimestä on kiinni.
Tarkoitan tietysti sitä, että tässä on jokunen päivä sauhuttu siitä, onko Eskimo-jäätelöpuikko jatkossa enää ollenkaan nimeltään Eskimo, sanalla kun on myös joitain ei-toivottuja merkityksiä.
Ja jos olen ymmärtänyt oikein, on mielensäpahoittajien joukko käynyt oikein asioikseen asti Eskimo-kaupoilla, vielä kun jätskiä tutulla nimellä saa ja sen jälkeen voikin alkaa boikotin.
Ja kas. Siirretäänpä tämä ihmistaimien maailmaan.
Ottakaamme esimerkkiyksilöksi Pena, 55 v. Ei seuraa, ei valoa elämässä. Jätskilogiikalla pulma on nyt ratkaistu. Pena jättää paikallislehteen ilmoituksen, jossa kertoo muuttavansa nimensä ensi kuun alusta lähtien Felixiksi.
Avot, eiköhän seuraavana lauantaina tanssilavalla pyörittäjiä riitä, kun vanhaa kunnon Penaa vielä saa.
***
Sikäli, kun tässä nyt kesäviihdekausi alkaa siis. Koronakaranteeni sai monet kotona jumittavat leipomaan, niin tavan ihmiset kuin julkkiksetkin. Pullaa on paistettu kuin ei koskaan ennen.
Varmasti keikkojen taas jatkuessa selviää siis sekin, kuka on Suomen suurin lavatähti.
***
Liikennettä mahtuu seuraaviin viiteen viikkoon, niin maantie- kuin vesisellaistakin. Jälkimmäisestä tuli purnattua viime viikolla, edelliseen liittyen pitää vielä teroittaa kypärän tärkeyttä polkupyöräilijöille. Vastaanhan on tullut muutamakin uutinen traagisesti päättyneistä pyöräonnettomuuksista.
Silmään otti jonkun näkemys siitä, että eipä pyöräillessä kypärällä ole muuta virkaa kuin valheellinen suojassa olemisen tunne ja rekan alle jäädessä henki lähtee kuitenkin.
Tästä muistui mieleen eräskin autoilija, joka perusteli turvavyön käyttämättömyyttä sillä, että parempi kuolla urheasti kerralla kuin jäädä virumaan. Totta onkin, että junan alle ajaessa lienee aika lailla yksi ja sama, onko päässä kypärä tai autoilijalla remmi ympärillä.
Homman pihvi onkin se, että kuuppaa tai vyötä käyttävä selviää parhaimmillaan mustelmilla sellaisesta kolhusta, josta suojautumaton voi päätyä kylmiöön.
Se on sitä vyöttömän yön taikaa se.
***
Viittaus lähiviikkoihin tarkoittaa sitä, että tämä on hetkeksi tässä. Koilllisnurkasta singahdetaan kesälomalle ja perinteen mukaan aluksi suunnataan taikamaton keula kohti luotsaamattomia itäisiä seutuja. Tuomisina lienee kontillinen paikallislehtiä joiden lukemista ammattisilmällä ei voi välttää. Jos meillä on syksyllä sovellettuna jokin aihe mikä on käytetty vaikka Lieksan lehdessä nyt heinäkuussa, niin täten tiedätte mistä se johtuu.
Kolibakteereja mittaillaan uimavesistä, mutta toisenlaisesta Kolipöpön puremasta lie kyse, jos vaaramatkailuun jää pahempikin polte. Siitä asiasta ollaan syksyllä viisaampia.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: