Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen koillisdivaanin viikkoloikoilut otetaan tässä seuraavaksi.
***
Koululaisten kelpaa.  Me muut joudumme säästämään kulttuurielämykset viikonloppuihin, katsomaan osuuko mieleistä tapahtumaa omille kulmille ja tarkistamaan, onko tilillä rahaa lippuihin.  

Mutta entä nuorempi väki. Jo vain. Kävin tuossa yhteiskoululla maanantaina.  Siellä soi Sibelius ja hyvin soikin.
On sekin jotain; kuulla lajissaan komeaa musiikkia hyvin esitettynä, kesken arkipäivän, ja talo tarjoaa.
***
Viime viikko vei vanhan tutun luo uuteen paikkaan.   Kiskossa ja Salossa kuntapolitiikkaa ja muuta tehnyt Jaana Shelby vaihtoi Aijalan  lakeudet piikkiöläiseen merenranta-autiuteen pari vuotta sitten.  

Salossa yksi Shelbyn lempiteemoista oli julkinen liikenne, sillä siitä puhe mistä puute.  
Piikkiössä on hiukan toisin; bussivuoro alkoi kulkea talon ohi, kun tien päästä oli koulu lakkautettu. Bussi kuskaa koululaiset ja muutkin halukkaat. Piikkiö kuuluu Turun seudun Föli-alueeseen, joten reilun parin euron lipulla pääsee Harvaluodosta Rymättylään.    

Duurisävelessä tullutta tarinaa kuunnellessa tuli mieleen, että monelle ensisijainen julkisen liikenteen tarve on nimenomaan halpa liikenne omalla työssäkäyntialueella, eivät halvat kaukojunaliput.
***
Ei sitä vaan tiedä, mihin tässä vielä päätyy vaikka vuonna 3122.
Tuossa vastaan tuli sellainen uutinen, jonka mukaan Hollannissa tutkitun, yli tuhatvuotiaan Buddha-patsaan sisältä on löytynyt ihmisruumis.

Jotenkin hullua on sekin.  Tarkoitan, että ei välttämättä tiennyt sekään kaveri, että tuhannen vuoden päästä omaa tomumajaa töllisteltäisiin tietokoneruuduilta eri puolilla maailmaa.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: