Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillissääpallon viikkoennuste piirretään tässä seuraavaksi.
***
Säät puhuttavat, kesä kuulemma on kurja.  Niin kai sitten. Ulkomaanmatkoja ainakin kai on varattu paljon.  Ylekin haastatteli eräänä aamuna kaveria, joka oli lähdössä sateita karkuun etelään.

Jotenkin alkaa toivoa, että kovin isoa kansallista kriisiä ei kohdalle satu, jos jo muutama kolea päivä saa aikaan joukkopaon.  Monellehan luulisi riittävän jo sen, että vihdoin on loma. Vaan ei, paistaakin pitäisi, muutakin kuin makkaraa.

Sadehan ei ole välttämätön purnaamisen aihe, silloin vaan tehdään sade- tai sisäasioita tai mennään ulos kunnon kamppeissa.

Tai sitten ei.  Ajelin sunnuntaina ristiäisiin Hämeen sydämeen, ja vettä satoi aika lailla. Leuka hieman putosi, kun matkalla sai nähdä golfkentillä pelaajia useammalla reiällä.   
Jotain tyyliä siinä on:  vettä tulee ämpärikaupalla, mutta se ei harrastusta häiritse.  Pukeutuminenkaan ei golfareilla näkynyt olevan sydvesti- ja kahluusaapasosastoa.

Toisaalta tuli mieleen, että kotioloissa ei voi olla kehumista, jos sateisen sunnuntaiaamun ainoa vaihtoehto on lähteä kenttää kiertämään.  
Kyllä minä keksisin hetkessä vetiseksi pyhänseuduksi noin  sata mukavaa kotitointa. Osaa näistä tietenkään ei voi perhelehdessä julkaista.

***
Norjalaistutkimuksen mukaan melualtistus johtaa moneen vakavaan sairauteen.  
Mielenkiintoista on, mikä meluksi lasketaan.  Katuporan ääni on sitä varmasti, samoin aamuöinen sirkkelisessio.  Musiikkia on paha mennä meluksi sanomaan, ja sillä on tiemmä paljon hyviä vaikutuksia.   

Mutta miten terveyteen vaikuttaa alati soiva musiikki? Monellahan on tapana napsauttaa heti kotiin mentyä levy tai radio päälle.  
Jonkunlainen pakkoliike kai sekin on ja hiljaisuudessa oleminen olisi tärkeä taito sinänsä.  

***
Kesähän toki on teatterin ja musiikin aikaa.
Jokainenhan jo tietää, mitä laulajana kunnostautuneen Robinin aisapari, tämä Batman, tekee tekstiilityön tunneilla.
– Viittaa.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi 

Jaa artikkeli: