Skip to main content

Vartija lähtökuopissa

Tervepä terve.  Toimituksen koillisvuonon viikkovirtaa seurataan tässä seuraavaksi.
***
Paljon tien päällä ollessa tulee tieasioita mietittyä.  Yksi asia menee ajoviiman lailla yli hilseen siinä missä avaruuden äärettömyys,  Cheek tai kevytjuustot.

Nimittäin heijastimettomuus. Olisi vale sanoa, että liian usein näkee vailla heijastinta kulkevia. Heitähän ei näe, ainakaan ajoissa. Nimikin selviää liian usein vasta perunkirjoituspapereista.

Asia tulee luontevasti puheeksi joululeivonnaisten aikaan. Moni ohjehan alkaa sillä, että rasva nypitään jauhojen joukkoon.  Samoin tuommoinen ilman heijastinta ketkuttelu nyppii  rauhallistakin miestä.
***
Puunpolton vaarallisuudestahan vaahdotaan.  Arvotavaraa se poltettavaksi onkin.
Kysehän ei ole iänikuisista jalopuista.  Puolitoistametriselle kuusennäreellekin voi tulla kohtalainen metrihinta, eikä tarvitse kuin kävellä metsästä puu olalla suoraan metsänomistajan väijyyn. Hinnan voi joutua jopa suorittamaan saman tien käteisellä maanomistajan kouraan. Tai myöhemmin hammaslääkärin kassaan.
***
Olet sitä mitä syöt-hommaahan tämä nyt on. Pikkujouluissa sukat ovat ensin sekaisin ja myöhemmin makkaralla.  Ällistyttävästi samalla kertaa silmillä ovat nakit. 

Makkara ei edes vuoden edetessä katoa, vaan vaihtaa vaan paikkaa,  ja alkuvuodesta luetaan kilvan ohjeita siitä, miten sen saa pois vyötäröltä.

Kasviksiinhan pääsee kiinni toki jo jouluaattona, kun pukki on liikenteessä eikä vartioi kaalimaata.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: