Skip to main content

Varha ja kaupunki hakevat pikaista ratkaisua Wilma-pulmaan

Tämä näkymä on koululaisten vanhemmille tuttu.

Wilma-alustasta on tullut lähes korvaamaton väline koulujen ja kotien välisessä yhteydenpidossa. Tätä kautta vanhemmat saavat tiedon esimerkiksi lapsen tulevan viikon ohjelmasta. Sovellukseen kirjautuu myös tieto lapsen mahdollisista poissaoloista tai unohduksista.

Wilman kautta on aiemmin pystynyt myös ottamaan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan esimerkiksi ajanvarauksiin liittyvissä asioissa.

Tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien valtakunnalliseksi ongelmaksi on noussut se, että terveydenhoitajat, kuraattorit ja koulupsykologit eivät pääse kirjautumaan järjestelmään enää ollenkaan.

Ongelma on myös Varhan asiantuntijoiden tiedossa ja pulmaan etsitään parhaillaan toimivaa ratkaisua.

Varhan Sote-palveluiden perhekeskusjohtaja Terhi Vierikko kertoo, että keskeinen kysymys asiassa on, millainen tiedonsaantioikeus opiskeluhuollon ammattihenkilöillä työtehtäviensä perusteella on.

Tällä hetkellä Wilmassa ei pystytä rajaamaan, että esimerkiksi terveydenhoitajat näkisivät vain rajatusti oppilaiden tietoja.

Opiskeluhuollon ammattihenkilöillä, kuten terveydenhoitajilla ei saisi olla mahdollisuutta käsitellä sellaisia tietoja, joita he eivät tarvitse työssään. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tietoa oppilaan arvosanoista tai muista opetukseen liittyvistä asioista.

–On todella valitettavaa, että opetushallituksen ohje muutokseen liittyen tuli vasta jouluviikolla ja se muutti osaltaan jo tehtyä suunnittelutyötä kuntien ja hyvinvointialueen välillä, Vierikko kommentoi.

 

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: