Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen koilliskulman viikkologistiikkaa suunnitellaan tässä seuraavaksi.

***
Liikenneasiathan tässä ovat keväiseen tapaan tapetilla. Pikiteiden päällä alkavat olla motoristit, kesäautoilijat ja muut.

Mutta kokonaisuuksia pitää kuulemma miettiä. Esimerkiksi kotimatkastahan tehdään vain osa sellaisessa ympäristössä, johon tienpitäjä vaikuttaa.  Sama se siis olisi purnata siitä, että kitsaasti päällystetään.

Mutta entä viimeiset muutamat kymmenen metriä.  No, ne moni taittaa hississä, paitsi kuntoilijat ja hissittömän talon asukkaat.
Ja monet hissit ovat opettaneet, että jotakuta, nimikirjoituksesta päätellen Rantasta, saamme kiittää siitä, että matkan loppu- tai aamuisin alkupää on turvallinen. 

Katsahtakaahan ensi kerralla hississä tarkastuskylttiin. Saman tarkastajan nimikirjoitus tuntuisi toistuvan vähän joka hissin tarkastuskortissa pitkin maakuntaa tästä Raisioon.  
Ja harvoinpa kuullaan hissin olleen ongelmissa. Kun lasketaan, montako kilometriä niissäkin vekottimissa vuosittain ajellaan, niin hyvää on työ ollut.

***
Tarkastuksissahan ei kone ihmistä korvaa, mutta jossain  voisi automatiikka näkyä nykyistä paremmin.

Verotuksen tiedot näet ovat hämmästyttävän vanhanaikaiset kulultaan. Ensin tulee postissa valtava paperilakana, josta saa vartin avaamisen jälkeen selville tärkeimmän: tuleeko palautuksia vai pitääkö  toivoa salamaniskua tai kobranpistoa, joka pelastaisi lankeavilta mätkyiltä.

No, veroilmoituksensa saa sentään korjata verkossa, joka on jo jotain.  Mutta uudesta verotuspäätöksestä ei saa tietoa näkyviin heti, kun on näpytellyt oikeat luvut nettipalvelussa. Koko kesä menee vatsakatarria potiessa ja tuomiota jännätessä. Kuitenkin numerot summaa kone, jolla takuulla olisi heittää luvut tiskiin heti.   

Paitsi, jos mätkyt vain kasvavat, kiirettä ei tietenkään niin ole.Harvemmin näet kiristyvä verotuskaan on lääke verotuskaan.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: