Perniön diakoniatoimisto on jakanut ruoka-apua eteläisen Salon asukkaille jo useiden vuosien ajan.
Seurakunnan työntekijät ovat tehneet pitkään yhteistyötä paikallisen ruokakaupan kanssa.
Jos syömäkelpoista ruokaa on menossa hävikkiin, se haetaan ja laitetaan jakoon sitä tarvitseville.
Hävikin määrä on viime vuosina kuitenkin vähentynyt, joten jaettavaa ruokaa ei ole ollut tarjolla samalla tavalla kuin muutamia vuosia sitten.
–Joskus meille saapui niin paljon hävikkiruokaa, että jouduimme hommata lisää säilytystilaa. Nykyään määrä on kuitenkin pienentynyt huomattavasti, diakoniatyöntekijä Anne Kössi toteaa.
Diakonian kesätyöntekijä Nico Wigren kertoo, että asiassa on kaksi eri puolta. Positiivista on, että hävikin kuriin saamiseksi tehty työ on alkanut tuottamaan hedelmää ja jätteiden määrä on todella vähentynyt.
Samaan aikaan se tarkoittaa sitä, että heille saapunut ruokamäärä on pienentynyt ja silloin apua tarvitsevat saavat heiltä ruokaa niukemmin.
–Valitettavasti avun tarvitsijoita on yllättävän paljon. Vaikka yhteiskunnan tarjoamien tukien pitäisi riittää elämiseen, niin ruoka-avulle riittää kysyntää, hän toteaa.
Perniön S-marketin marketpäällikkö Anssi Lahti ei osaa kertoa yksittäistä syytä sille, miksi ruokahävikin määrä on pienentynyt.
Se on kuitenkin varmaa, että kaikki yli jäänyt syömäkelpoinen ruoka annetaan aina hyötykäyttöön.
–Kaikki mitä on antaa, annetaan aina eteenpäin, Lahti painottaa.
Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!