Skip to main content

Vaalikarjan ajantaa

Heipähän hei.
Toimituksen lounaisosaston vaaliteltan viikkolupaus tehdään katteetta tässä kyllä.
***
Nimittäin tämä vaaliasia se on, mikä on viime päivien ajan työllistänyt.

Vaalisarjaa tehdessä ei voi välttää vaalikarjaa, ja elukkateemaa voi jatkaa sikäli että jo presidentti Koivisto puhui politiikkoja hihoista repivistä toimittajista sopuleina.
Paitsi että laji pitää päivittää:  jyrsijän sijaan matkasaarnaamista harjoitetaan vaalikojuilla nyt ihan sikana.
Sydämelle parempana sellaisena vai ei, siitä en ole vielä päässyt varmuuteen.

Elukkakatras on koko lailla täysi, kun viikonlopun mökkilomalla erehtyy tuijottamaan muuta paneelia kuin makuuhuoneen katossa olevaa.  Karhut jääkaapissa, lammas uunissa ja ne sopulit tai porsakset televisiossa. Haahkoista puhuminen viittamalla muuhun kuin rannan siivekkäisiin olisi rumaa.

Toisaalta asia on niin, että makuuhuoneen paneeli voi viedä voiton, tai sitten järeämpi tavara eli saunan hirret joita voi katsoa myös sisäpuolelta eli lauteilta käsin. Hirsien väliin pääsee vallan alastonna, paneeliin pääseminenhän  vaatisi jäsenkirjaa ja missäs sitä ilman taskuja kuljettaa.
Saunan hirret ovat tiukkaa tavaraa, löysästä hirrestä ei voi puhua, jos sattuu telkkarin vaalitentissä hyvinkin grillaus onnistumaan.
Siinä on kyse eri tentistä kuin siinä, missä englantilainen leiriytyy. Viimeksi mainitussa grillaamista ei voi suositella, ellei halua työllistää palokuntaa.

Noin muuten vaaliohjelmista ei sovi puhua varomattomasti. Joka puolueella on oma ohjelmansa ja televisiofirmoilla omansa.  Uusin innovaatio alalla ovat ohjelmat, joissa on kerrallaan vain kaksi kust…joka puolueesta.
Entisaikaan vieraita oli koolla pitkä rivi. 

Harmi muutos, meillä kun olisi nyt se laajakuvatelevisiokin, johon kyllä mahtuisi.   Steroäänellekään ei oikein ole käyttöä, puheen sisällön perusteella ei ole aina niin väliä tuleeko se oikeasta tai vasemmasta laidasta.
Vähän maalaisliittolainen olo tosin tuli sen edellisen toosan kanssa vaalipaneelia katsoessa, siinä kun kaikki ääni tuli keskeltä.

Raha-asiathan ne noissa paljon puhuttavat.  Siitä puhe, mistä puute ja ilmankos viinaverosta ei ole tähän hätään juuri kukaan tohtinut ottaa aiheekseen.
Maksamaan joutuu joka tapauksessa, ja aika syntiset ovat tuumat kaikkine veroillepanoineen.

Tämä on tietty kuntapuolelta anastettu asia, siellä moni päätös saa lainvoiman vasta julkipanon jälkeen.  Siivotontahan se, vaikka kuuluu tähän vuodenaikaan.  
Kukista ja mehiläisistähän on kyse, ja biologian kirjasta muistamme miten siellä hommat pelaavat. Tällaisessa julkisessa jumppaamisessa  ei siis ole kyse oikeastaan kummemmasta kuin keväisestä katupölytyksestä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: