Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisaseman viikkoseisahdus tehdään tässä seuraavaksi.
***
Ilahduttaa tämä työkin. Maanantaina kävin jututtamassa Suomen kovinta FMX-kuskia Särkisalon etelälaidalla ja iltapäivällä piti käymän luontokuvakilpailun voittajia tapaamassa Koskella.

Illalla kotiin ajellessa tuli metka oivalluksentapainen siitä, että kaikenmoista osaamista seudulla muhii, joskus hyvinkin pienten teiden päässä ja keskellä metsää. Maanantain taitureille yhteistä on, että osaaminen on kasvanut pikkuhiljaa, halusta tehdä jotain ja kehittyä siinä.

Ja tämä kaikki ilman, että joku tämän päivän sarasvuo olisi käynyt lässyttämässä itsensä tsemppaamisen merkityksestä. Jotain rohkaisevaa on siinäkin.
***
Teemaviikkoja riittää. Sananmukaisesti sattuvaa on, että hiljan vietettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ammattilaisille suunnattua kipuviikkoa juuri samaan aikaan, kun itse tuskailin kipeän olkapään kanssa. Tietysti hetkellisesti nivelen vertaaminen oikean kipupotilaan elämään on laittamaton teko, mutta kuitenkin.

Ja istuminenhan on vaarallista. Niinpä tällä viikolla vietetään sitten Turun yliopiston ja ylioppilaskunnan junailemaa Pylly ylös-viikkoa.

Eipä sillä. Kun itseään, keskivertokankeaa kyrmyniskasuomalaista miettii, niin tulee mieleen, että tässä jos tulee oikein ahkerasti takamusta kohoteltua ja taukojumpattua, niin kohta on taas seuraavan kipuviikon aiheet käsillä.
***
Volkkari on viime ajat ollut otsikoissa, kun kävi ilmi, että autojen putkesta tulee ulos enemmän saastetta kuin piti.
Mutta elämä jatkuu sielläkin. Tässä eräänä aamuna houkuteltiin oikein radiomainoksen kanssa Volkkarin omistajia tuomaan menopelinsä syyshuoltoon.
Se nyt on pelkkää arvailua, että huoltokampanja toteutettaisiin yhteistyössä Nuohoojien keskusliiton kanssa.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: