Skip to main content

”Tunnelmat ovat hyvät” – ravintolat avautuivat jälleen pitkän sulun päätteeksi

Sami Skarp valmisteli jo päivän lounasta Ravintola Tiirannassa Särkisalossa. Ravintolasulun päättyminen on yrittäjien mukaan hyvä asia, vaikka supistetut aukioloajat hieman harmittavatkin.

Ravintolat avasivat maanantaina jälleen ovensa kuusi viikkoa kestäneen ravintolasulun jälkeen. Särkisalolainen Jari Sihvonen nautiskeli kahviaan ravintola Tiirannan terassilla heti aamulla.

–Tämä on ainoa paikka, jossa voi sosialisoitua. Sulku oli huono asia, eihän täällä Särkisalossa juuri ole koronatapauksia muutenkaan, ihmettelee Sihvonen.

Tiskin takana osakas Sami Skarp valmistelee jo päivän lounasta.

–Tunnelmat ovat hyvät, ravintolasulun loppumista on jo odotettu, toteaa Skarp.

–Onhan se hienoa, että saadaan vihdoin ja viimein kuuden viikon jälkeen avattua, jatkaa osakas Klaara Meriluoto.

Vaikka ovet ovat auki eivät ravintolat palaa heti takaisin normaaliin. Ravintolasulun jälkeen ravintoloiden on noudatettava väliaikaisia rajoituksia, jotka koskevat aukioloa, anniskeluaikoja, asiakkaiden oleskelua ja liikkumista ravintolan tiloissa sekä asiakaspaikkamääriä. Esimerkiksi alkoholitarjoilu tulee lopettaa kello viiteen mennessä iltapäivällä ja ruokaravintolan ovet on suljettava seitsemään mennessä.

–Jokainen voi päätellä, onko hyvä vai huono juttu, mutta jos ajatellaan että sulkuaikanakin oli supistetut aukioloajat, niin ei tämä rajoitus ainakaan tuo meille lisää tunteja, sanoo Meriluoto.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi ravintolassa tulee pitää turvavälejä ja pitää huolta käsihygieniasta. Lisäksi pintoja putsataan tarkemmin. Toimenpiteet ovat samat kuin ennen ravintolasulkua, ja myös asiakkaat ovat tottuneet käsinpesurutiineihin hyvin.

Lue lisää torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: