Skip to main content

Tilat saivat sittenkin työntekijöitä

Hanna Trefilova on työskennellyt Vaanelan puutarhalla jo kuusi kokonaista kautta.

 

Paikalliset maatilat ovat saaneet kevään peloista huolimatta riittävästi työvoimaa kesän sesongille. Alkuvuoden huolenaiheena oli epävarmuus tekijöiden saatavuudesta Ukrainan sodan vuoksi.

Kovamäen tilan isäntä Sami Salmelin toteaa, että heidän tilallaan on saatu kevään epäilyistä huolimatta hyvin toiminta vauhtiin.

-Sieltä päin Ukrainaa, mistä työntekijämme ovat saapuneet on ollut suhteellisen rauhallista. Vaikka rintamalle on jäänyt paljon vanhoja tekijöitä, on työskentely alkanut näillä resursseilla tehokkaasti.

Kevään tapahtumat ja siitä johtuva ennalta-arvaamattomuus kolahti myös Rantamäen tilalle. Terhi Koskela-Mustamo kertoo, että heillä on jouduttu ponnistelemaan ja näkemään paljon vaivaa sen eteen, että sopivat työntekijät löydetään. Omaa aktiivisuutta on siis täytynyt laittaa peliin. 

 – Kiintiömme ei ole vielä täynnä. Samat tekijät, jotka ovat työskennelleet edellisinä vuosina eivät ole päässeet tulemaan, joten jouduimme turvautumaan apukeinoihin työnhaussa. Olemme laittaneet paljon eri rekrytointi-ilmoituksia ympäri Eurooppaa, sekä tukeutuneet sen lisäksi sosiaalisen median voimaan.  

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

 

Jaa artikkeli: