Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen lounaisen terveysaseman viikottainen sairaskertomus sanellaan tähän nyt sitten.
 ***
Ihmisellä kyllä on kyky nähdä ympäristössään juuri sitä mitä haluaa ja joskus tuntuu  kuin kaikki vain ilkkuisi omaa olemista. 

Kun viimeksi menin hammaslääkäriin, oli  tietty perhosia mahassa. Viimeinen niitti oli se, että hammaslääkäriaseman edessä jyskytti tiehen reikää katupora, joka osuvasti muistutti mieleen sen, mitä tuloillaan on.

No, viime viikolla tuli omaan mittariin yksi virstanpylväs:  nahkaani pisteltiin ensimmäiset tikit yli 30 vuoteen.
Se taas johtuu siitä, että olkavarresta silpaistiin irti siinä kummastuttanut luomi.

Poistohan on rutiinia joka terveysasemalla,   mutta  kun rutiinia paikattavana olemiseen ei ole,  jännitti se silti, miten käy leikkely piikkeineen ja puukkoineen ja muine puntareineen.   Luomien vaaroilla, syöpäriskillä ja muulla jos millä kun on kyllä peloteltu.  Pistäähän se miettimään, että entä jos mokomassa sittenkin jotain on. Tätä luettaessa tiedetään jo, että patti oli harmiton.

Mutta miten sitten olikin operaatiota stressatessa yksipuolista uutisointia: iltapäivälehdistä ei silmään ottanut ennen operaatiota kuin kertomuksia  milloin kenenkin julkkiksen taistelusta tauteja  vastaan, usein kolkoin seurauksin.  Sanomalehdissä ja telkku-uutisissakin tuntui olevan vain sairauksia sivuavia juttuja juuri sillä viikolla.

No, Salon läntisen terveysaseman toiminnasta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Homma kävi ripeästi, ystävällisesti ja osaavasti.

Mutta sattuvien uutisten viikko sai ikään kuin pisteen i:n päälle, kun tulin tuoreet, kiristävät ompeleet kädessä ulos lääkäristä ja astuin autoon. Radiossa kerrottiin neulomisharrastuksen olevan taas kovassa suosiossa.
***
Tikkaamisasioista vaiettiin, vaikka tämän prinsessa Victorian synnytyspuuhat muuten on raportoitu aika tarkalleen.  Tyttöhän sitä sinne sukuun tuli, mikä mukavaa onkin.

Noin muuten tasan eivät käy onnen lahjat.  Pienestä Estellestä tuli julkkis heti; harvan mitat ja vointi ovat ykkösaiheena ulkomailla radiouutisissa jo kypsässä kolmen tunnin iässä. Moni hoitaa hommansa kunnialla 75 vuotta ja saa nimensä lehteen kerran, yhden tai kahden palstan leveydellä, ristillä tai ilman.

Se taas riippuu ihan vastaajasta, että  kumpi näistä ääripäistä nyt se onnettomampi sitten on.
***
Uutiset olivat ajan hermolla jo vähän ennen syntymää. Hesarissa  kerrottiin näet viime viikolla tutkimustuloksesta, jonka mukaan pulloruokinta voi muokata vauvan kehoa.

Voi olla.  Yhtä varmaa on se, että monen kroppaan on jättänyt jälkensä ahkera pulloon tarttuminen vähän vanhemmallakin iällä.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: