Skip to main content

Terveysaseman tilanne kuohuttaa Perkkarin somessa

Perniön terveysaseman tilanne ja tetenkin lääkäripula puhuttivat lehden Facebookissa melkoisesti. Syitä ja seurauksia ja ratkaisuehdotuksia oli yhtä monta kuin keskustelijoitakin. Alle on koottu osuvimmat kommentit!

-Annetaan niin paljon porkkanaa että saadaan lääkäreitä .Olisi myös kiinnostava tietää, miksi lääkäri eivät täällä pysy, tuskin ihan jokainen huipulle tähtää.
-Päätelmäni on liian suuri työmäärä. Onko työnantaja tehnyt kaiken oleellisen asian ratkaisemiseksi.
-Kiminkinen» olis hyvä. Olis just hyvä paikka jollekin nuorelle lääkärille, hoidettavaa vauvasta vaariin. Taitaa vaan olla niin ettei nuoria lääkäreitä kiinnosta ns. yleislääkärin työ, pitää erikoistua johonkin ja päästä suureen yliopistosairaalaan töihin.
-Minne ja missä vaiheessa hävisi kuntalaisten tasavertaisuus terveyspalveluissa, muistaakseni siinä kun soteuudistusta tehtiin, palveluiden piti parantua kun on leviät hartiat? Taisikin käydä niin, että tuli liian leveät ei riitäkään olkapäihin?
-Tuntuu siltä, että korjattavaa riittää niin rahoituksen kuin asenteiden suhteen.
-Perniöstä pitäisi tehdä oma tube tai joku mainosvideo, missä kerrotaan kaikesta hyvästä mitä meillä täällä on. Uudesta koulusta lähtien lukioon ja luonto jne. Lääkärit, joilla lapsia eivät uskalla ehkä lähteä uudelle seudulle, palkka kuitenkaan ei ole lopulta sen huonompi kuin isommissa keskusalueissa.
-No niin pitäis. Nyt on tehty juuri toisinpäin, Perniön lääkäreitä on haettu vain alan lehdessä ja vain viikon hakuajalla. Perusteena, ettei näyttäisi niin nololta kun joudutaan hakemaan lääkäreitä. Kiinni saatujenkin toiveita ja ehdotuksia voisi myös kuunnella, sillä lääkärikin on ihminen huolimatta yleistä kateutta herättävästä palkasta. Jos perniöläiset ovat tykänneet monesta täällä poikenneesta lääkäristä, niin olen ymmärtänyt tykästymistä esiintyneen myös toisin päin.
-Lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa enemmän kuin koskaan mutta ei hoitoa. Harmittaa hyvän henkilökunnan puolesta, pian loppuu toikin ja taas on mahdottomat matkat.

-Hoitajapula ratkeaa rahalla, lääkäripula rahalla ja myös lisäämällä opiskelupaikkoja.
Kyse on kuitenkin ihmisten peruspalveluiden kivijalasta johon hyvinvointivaltiossa kuuluu riittää rahaa. Kyse on priorisoinnista mikä on hoidettu huonosti.
-Puhutaan ostopalvelulääkäreistä, konsulttilääkäreistä ja vuokralääkärifirmoista… välistä ne vuokrafirmatkin omansa ottaa? Miten olisi vaan vanha kunnon lääkärinvirka hyvin työsuhde-eduin maalaiskaupungin vireässä osassa Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rajalla?

-Yksityiset maksaavat enemmän, eivätkä hyvinvointialueet pysty millään kilpailemaan niiden palkkojen tahi etuuksien kanssa. Eikä tk-hommat ymmärrettävästä syystä nuorempaa väkeä juuri kiinnosta muutenkaan.
-Ostopalvelulääkäristä (tai hoitajasta) maksetaan vuokrafirman voittokin vielä sen korkeamman palkan lisäksi. Maksamalla itse suoraan sen korkeamman palkan säästäisi julkinen ihan selvää rahaa.

-Onhan se kummallista, että lääkäreitä ei kiinnosta työn teko. Varsinkaan TK:ssa luulisi, että tämän kokoisessa käpykylässä ei lääkärin työ ole liian rasittavaa. Klo 8-16 työaika ma-pe. Parakin vuokra aika kun umpeutuu, niin Perniöstä loppuvat kokonaan TK-palvelu. Saadaan mennäSalon keskustaan tai Turkuun asti kun tarvitaan lääkärin palveluita.

-Valitettavasti taitaa olla niin päin, että tk-lääkärin työ huomattavasti hektisempää kuin esim yksityispuolella. Sinne ne lääkärit kaikkoaa. Sama hoitajilla. Työ helpompaa yksityisellä.

Jaa artikkeli: