Skip to main content

Lihapussit kyydissä

Tervepä terve.  Toimituksen lounaiskulman tieliikenneosaston päällystysohjelma lanataan tähän nyt kyllä.
***
Näihin aikoihin ilmaantuu lehtiin juttuja, joissa muistutetaan että vallankin kesälomareissulla saisi tien päällä olla järki mukana.
Toive ei ole järin hurskas, mutta tarpeellinen kyllä.

Aamuna eräänä oli töihin ajellessa kammiovärinän paikka.
Keli oli sellainen, kun se nyt alkukesästä usein tuppaa olemaan: vettä tuli taivaan täydeltä.   Jonkin matkaa edellä ajoi kasettiauto ja nosti komean vesisumun tiestä ympärilleen.

Tämän kuormurin takana ajoi punainen Focus, jonka kuskille tuli äkisti pakottava tarve päästä kasettiautosta ohi.

Paikka ohitukselle oli taiten valittu: oikealle kaartuva tien kohta, jossa on mäennyppylä, risteys vähän päässä ja sulkuviivakin vielä.  Kauempaa saattoi nähdä että vastaan on tulossa auto, Focuksen kuski ei sitä nähnyt.

Focuksen ja vastaantulijan nokkakolari oli noin neljän metrin päässä toteutumisestaan.

Saman teeman sovellus oli käytössä toissaviikolla Halikossa: jonkun piti päästä ohi täysperävaunusta vanhan Turuntien sillalla vastaantulijan ollessa saman sillan toisessa päässä.
Se on jo jotain, lähin väistöpaikka on Halikonjoki metallikaiteen takana, metrikaupalla tieltä alas.

Usein pakinanikkari mielestään tietää paljon asioita ja neuvoja tipahtelee ihan pyytämättä.   Nämä pelottavan yleiset ohituskohellukset ovat siitä outoja, että lausuntoa ei olekaan antaa tuosta vain. Mielessä on vain kysymys vailla vastausta: mistä tuon sortin keksitty kiire ja oman menemisen tärkeys kumpuaa.

Itsekäs huolenaihe tämä tietysti vain on. Jos heti aamusta saa seurata kun joku ajaa itsensä ihan tahallaan säkilliseksi jauhelihaa, niin päivähän siinä on pilalla.
***
Ruoka-asiaa, kas kas. Ja lihateemalla jatketaan.

Maanantain uutisissa kerrottiin, että kaupoissa myymättä jääneet raa´at lihat on toimitettava vastedes EU-säädökset täyttävään käsittelylaitokseen. Aiemmin lihat sai viedä kaatopaikalle. Enää ei saa, syynä uutisten mukaan on se että ne voivat sieltä päätyä eläinten rehuksi ja eläintautien riski kasvaa.
Kauppiaita koko homma tietysti ärsyttää, pahimmillaan hävikkilihaa kuskataan satoja kilometrejä.
Sanavalinta uutisessa kävi oudoksuttamaan. Vai että rehuksi.  Eikö kuitenkin rehu ole jotain millä ruokitaan,  ei elikon itse hankkimaa ruokaa.

Oudot on pelot, jos joku jossain olettaa, että eläintenpitäjät hakevat kaatiskuormasta otuksilleen leivänjatkoa ja sen nojalla pitää sitten oikein valmistaa säädöskin.

Samalla logiikalla tässä tietysti tullaan kohta siihen että kotitalouksissa käyttämättä jäänyt liha pitää sekin tavan roskiksen sijaan pistää erikoispurkkiin ja sitä kautta erikoislaitokseen.  Kai huolestujien filee rehuksi kelpaa, oli se lähtöisin Rosson tai Toropaisten keittiöstä.

Mene ja tiedä sitten, jos lajittelun tämä osa laajenisi myös kotikeittiöihin.  Olisiko kuskatun tavaran määrän mukaan laskuttaminen mikään konsti hävikin pienentämiseen.
***
Useampaan lehteen päätyi alkuviikolla uutinen, jonka mukaan tytöt hallitsevat seksuaalisesti latautuneet tilanteet.
Pitäneekö tuosta sitten päätellä, että pojat eivät hallitse.  Yhtä kaikki ajat ovat muuttuneet. Takavuosina hallinta ei ollut ykköstavoite.

Vaan se, että ylipäätään pääsisi tuommoisiin tilanteisiin.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: