Skip to main content

Teräviä jäillä

Tervepä terve.
Toimituksen koilliskaukalon viikkopiruetit pyörähdetään tässä seuraavaksi.
***
Edellinen viittaa viikonlopun urheilukokeiluun; jostain itsesuojeluvaiston tuolta puolen tuli ajatus siitä, että pitäisikö luistelemista kokeilla 20 vuoden tauon jälkeen.
Pitihän sitä. Kyllä tuon voi todeta edelleen sujuvan, jos sujumisen mittari on se, että ainoa kaatuminen oli tapahtua pukukopin kynnyksellä.

Kun luistimet olivat aitoa tsekkoslovakialaista laatutyötä, voidaan todeta, että suunnitelmatalouden tuotteet kestivät systeemiä pidempään. Terässä olivat.

Eipä sillä, ettei luistelu olisi yksi niitä lajeja, joissa voi löytää itsestään uusia puolia. Tarkemmin sanoen se auttaa löytämään seuraavana aamuna kropasta sellaisia lihaksia, joita ei ole ennen huomannutkaan.

On tätä vikaa muissakin lajeissa. Laskettelu on auttanut monet löytämään itsensä. Rinneravintolasta.
***
Urheiluasiat ovat olleet muutenkin framilla. Uutisissa kerrottiin maanantaina, miten urheiluvälinevalmistaja Adidas on vetämässä tukensa pois yleisurheiluliitto IAAF:lta. Syynä on uutisten mukaan se, että liittoa on riepoteltu doping- ja korruptiosotkuissa.

Mene ja tiedä, mutta kun muistaa, miten suuret urheilutarviketehtaat ovat olleet vähän jokainen hikipajaotsikoissa, niin hiukan tulee mieleen vanha juttu padasta ja kattilasta.
Lapsityövoimasta on vaikea vääntää mustaakaan huumoria, mutta varrotaanpa vain. Kokemus on osoittanut, että korruptio- ja dopingkohuista hätävalheineen kaikkineen irtoaa sivullisille hyvät naurut.
***
Vanhoja teollisuusrakennuksia sitä valjastetaan hienosti uuteen käyttöön.
Makasiinitkin muuttuvat moneksi. Tumman kahvin tarjoamistilana toimiva sellainen on sitten tietysti mokkasiini.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: