Skip to main content

Teijon koulu palkittiin Vihreällä lipulla

 

Teijon koulu on palkittu Vihreällä lipulla, joka myönnetään tunnustuksena korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä.

Palkinnon myönsi ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi.

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa.

Tunnustuksen takana on monta tekijää.

Taustalla on syksyllä 2021 aloitettu Vihreä lippu -hanke.  Aloite Vihreä lippu- hankkeeseen tuli Teijon alueen kyläyhdistykseltä ja kyläyhdistys maksoi osallistumismaksun. 

Palkintoperusteissa todetaan, että tärkeimmäksi teemaksi on noussut lasten luontosuhteen kehittäminen ja ylläpitäminen.

Teijon koulu on myös luontokoulu ja luontokoulun ympäristökasvattajat Sanna Koistinen ja Karoliina Nordin ovat pilotoineet lukuvuoden aikana kolme Teijon kansallispuistossa tapahtuvaa työpajaa: sirkusta ja luonnossa liikkumista yhdistävän “Metsähuvipuiston”, luonnontieteitä, tietoa luonnosta ja metsässä liikkumisesta yhdistävän “Kartanonmetsän salaisuus”- työpajan sekä runoja, runojen kirjoittamista, luovuutta ja luonnosta inspiroitumista yhdistävän “Metsä ja runo”- työpajan.

Kevään aikana koulussa on pidetty muun muassa roskienkeräyspäivää ja pihakirppistä.

 

Jaa artikkeli: