Skip to main content

Tehtäväkuorma syö lukiolaisten yöunia

Noora Liias, Joosef Pesonen ja Lassi Pulkkinen miettivät, että virkistystunti yhdessä liikkuen auttaisi jaksamaan koulupäivän yli.

Lukiossa kuormittaa koulutehtävien suuri määrä. Kiireisinä viikkoina tehtäviä täytyy tehdä pitkälle yöhön, minkä vuoksi yöunet jäävät joskus vähäisiksi. Oman jaksamisen eteen voi kuitenkin tehdä itse paljon.

Näin tuumivat Perniön lukion 2.-luokkalaiset Noora Liias ja Lassi Pulkkinen sekä 3.-luokkalainen Joosef Pesonen.

Kysyimme heiltä, miten he kokevat hyvinvointinsa lukiossa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi viime viikolla valtakunnallisen kouluterveyskyselyn tulokset.

Näin Noora Liias miettii lukioarjen kuormittavuutta:

– Lukionkäynti on aika rankkaa, ja se vaatii paljon voimia. Joistain aineista kertyy paljon tehtäviä, jotka on vain pakko tehdä, että kursseista pääsee läpi, vaikkei niistä edes opi kauheasti. Mutta toisaalta on kiinnostavaa opiskella sitä, mitä haluaa.

Lassi Pulkkinen arvelee, että stressaaminen on osittain persoonakysymys. Hän kertoo, että hänelläkin on paljon läksyjä tehtävänä, mutta häntä se ei vaivaa. Uni jää kuitenkin hänelläkin välillä vähiin koulutehtävien vuoksi. Tai muuten vain, jos nukkumaan ei mene tarpeeksi aikaisin.

– Silloin kaupasta voi ostaa energiajuomaa, Pulkkinen naurahtaa.

Jaa artikkeli: