Skip to main content

“Suomen vapauden päivää pitää juhlistaa”

Korona näkyy: pöydät oli erotettu toisistaan Perniön seurakuntatalossa, ja kahvia tarjoiltiin suoraan pöytiin. Pirkko ja Kauko Ruotsalainen ovat yleensä aina käyneet juhlissa.

Hyytävästä pakkasesta seurakuntataloon sisälle, maskit kasvoille ja koronapassit esiin. Itsenäisyyspäivän vietto Perniössä sujui poikkeavista olosuhteista huolimatta leppoisasti. Väkeäkin juhlaan saatiin, vaikka osallistujamäärä lähes puolittui vuoden 2019 juhlasta.

– Ihan tätä varten piti koronapassit tulostaa. Tämä on Suomen vapauden päivä, kyllä tätä pitää juhlistaa, mainitsi Hannu Kulmala.
– Juuri tätä ennen kävimme sytyttämässä kynttilän haudalle. Isäni on sotaveteraani, niin kyllä nämä asiat kiinnostavat, jatkoi Marjo Kulmala.

Liisa Vainio oli käynyt hakemassa koronapassin varta vasten terveysasemalta.
– Sen sai ihan saman käynnin aikana. Ihan vieressä kun asun, niin helppoa oli. Olen veteraanitoiminnassa mukana, ja äitini toimi sodassa lottana.

Juhlapuheen pitänyt erikoissairaanhoitaja Elina Suonio Peltosalo oli huolissaan nuorten rokottautumisinnosta.
– Esimerkiksi Salossa 20-35 -vuotiaista aikuisista vain kaksi kolmesta on kahdesti rokotettu. Koronaviruksesta ei varmaan koskaan päästä kokonaan eroon, mutta mitä useampi on rokotettu tautia vastaan, sitä turvallisemmin palveluita voidaan pyörittää ja tapahtumia järjestää, hän mainitsi.

Sosiaali- ja terveyspalvelut reilun vuoden päästä järjestävän hyvinvointialueen suunnitteluun liittyvät asiat olivat myös esillä Suonio-Peltosalon puheessa.
– Niin päättäjiltä kuin viranhaltijoiltakin muutosten ja uudistusten läpivienti edellyttävät kärsivällisyyttä ja sitkeyttä. Asiat eivät läheskään aina etene aikataulun mukaisesti. Muutos sisältää aina epävarmuutta, sanoi Suonio-Peltosalo.

 

Jaa artikkeli: