Skip to main content

Suomalaisen lukion tuntien hiljaisuus yllätti saksalaisnuoret

Torstaina saksalaisnuoret viettivät iltaa Perniön leirikeskus Reilassa suomalaisten lukiolaisten kanssa. Kuvassa saksalaiset Akua Agyepong (vas.) ja Hannah Glaser, suomalaiset Leona Shabani ja Patricia Haro sekä saksalaiset Lotta Hermann, Anna Wiegelmann ja Lesley Eckstein.

Perniön lukiolla on harvinaisia vieraita. Saksalaiset lukiolaiset ovat tulleet maanantaina tutustumaan Perniön lukioon ja paikkakuntaan. Viikon aikana he ovat ehtineet tutustua kouluarjen lisäksi Perniön luontoon sekä tietenkin saunakulttuuriin ja pesäpalloon.

– Tämä on hyvä mahdollisuus käydä vieraassa maassa. En ole aiemmin käynyt pohjoismaissa, Akua Agyepong kertoo englanniksi syistään tulla käymään Suomessa.

Hän on yksi 13 saksalaisesta opiskelijasta, jotka ovat tulleet Perniöön Salon ystävyyskaupungista Puchheimistä Saksasta.

– On ollut mukava matkustaa ystävien kanssa ja saada Suomesta uusia ystäviä, lisää Anna Wiegelmann.

Aamupäivisin saksalaiset nuoret ovat osallistuneet Perniön lukion oppitunneille. He ovat huomanneet monia eroja täkäläisessä lukioarjessa verrattuna kotimaahansa.

Suomen lukiossa saksalaiset opiskelijat kertovat nauttivansa etenkin ilmaisesta koululounaasta, joka on heistä aivan yhtä hyvää kuin kotipuolen maksullinen kouluruoka.

Entä onko mitään, mitä heistä täkäläisessä lukiossa voisi kehittää? Ainakin yhden asian nuoret keksivät: Suomessa opiskelijat saisivat heistä osallistua tunneilla keskusteluun nykyistä aktiivisemminkin.

Koko juttu on luettavissa lokakuun 5. päivän lehdessä.

Jaa artikkeli: