Skip to main content

Suhteellista pulikointia

Tervepä terve. Toimituksen koillispaljun viikkokylvyt otetaan tässä seuraavaksi.
***
Kun sademääriä katselee, ei tule ensiksi mieleen, että maailmassa on vedestä pulaa.
No, Suomessa ei suorastaan ehkä olekaan, mutta meneehän tuota muuten paljon ylimääräistä. Suihkussakin tulee aina seistyä minuutti, pari liikaa, vaikka hyvin tietää, että joka tippa maksaa rahaa, eikä muutenkaan sopisi tuhlata.

Viimeksi ulkosaunassa käydessä tämä jäi mietityttämään. Siellä muuripadan, kuupan ja pesuvatien kanssa pelatessahan kaikki on toisin. Raavas mies saa itsensä putsiin hyvinkin kolmella vadillisella. Kuumaa vettä kuluu pyöreästi ämpärillinen ja toinen sangollinen menee kylmää.

Tätä piti tietysti koettaa, että toimisiko sama kotonakin. Ei toimi. Olo oli parinkymmenen vesilitran jälkeen edelleen metkan nahkea.

Kun taas seuraavaksi halutaan jotain arkiasiaa tieteellistää, niin joku voisi selvittää senkin, miksi pari sangollista urbaaneissa oloissa ei tunnu riittävän alkuunkaan.
Tai ehkä takana on harhakuva siitä, että vesi nyt ei lopu. Padan kanssa pelatessa pitää aina hoitaa homma niin, että jää vettä seuraavillekin.
***
Tämä usutus tieteentekoon tietysti siksi, että uutiset alkuviikolta kertoivat Turun kauppatorin joulukuusen kaatuneen tuulessa. Nyt pitää antaa hommia niille ihmisille, joilla on liikaa aikaa, niin että ne eivät ehdi alkaa viritellä yleisten joulukuusien kieltoja.
***
Sibeliuksen syntymäpäivää vietettiin monin menoin tiistaina.Radion aamuohjelmassa juontaja tuumi, että aina sitä tulee Finlandiasta kylmät väreet.

Jo vain. Monella on liiallisen Finlandian nauttimisen jälkeen mennyt suorastaan päiväkausia vapistessa.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: