Skip to main content

Soila Piekäisen puutarha on kuin maalaus

Kymmenen vuotta sitten helsinkiläisellä Soila Piekäisellä oli viimein aikaa toiselle intohimolleen, puutarhanhoidolle. Siitä alkoi uurastus, jossa pikkuhiljaa noin 3300 neliön kokoinen mökkitontti on täyttynyt kasveista ja niiden myötä väreistä ja tuoksuista.

– Tämä tässä on se vanhanajan osuus. Vanhoista ilmakuvista näkee, että tässä on ollut joskus luumupuutarha, mutta enää siitä on jäljellä vain tuollainen hassu pusikko. Tänä vuonna siitä kuoli yksi luumupuu ja myös yksi itse istuttamani luumupuu on kuolemassa, kertoo Piekäinen.

Piekäisen puutarhaa pääsee tänä vuonna ihastelemaan Puutarhaliiton ja Svenska Trägårdsförbundetin järjestämässä Avoimet puutarhat -teemapäivässä tulevana sunnuntaina, 20. kesäkuuta. Piekäinen osallistuu puutarhaan ensimmäistä kertaa, ystävän innoittamana. Piekäistä jännittää se, miten hänen puutarhansa löydetään ja mahtaako hänen pihalleen saapua lainkaan vieraita.

Esittelyä puutarhassa juuri riittää. Kun etupihan hyötypuutarhasta siirrytään takapihalle, Piekäisen mökin taakse, näkyy miten Piekäisen luovuus on päässyt valloilleen. Takapihalla erityisesti kiemurtelee hieman käytäviä erilaisten kukkaistutusten ympärillä.

– Samalla kun jäin eläkkeelle, jäi myös maalausharrastukseni. Sitä olen sitten yrittänyt kompensoida tällä puutarhalla, tämä on ikään kuin maalaus. Ajattelin, että koitan sijoitella kasveja niin, että värit ja kukinnot ovat eri aikaan.

Salon kaikki Avoimet puutarhat -tapahtumaan osallistuvat puutarhat löytyvät osoitteesta avoimetpuutarhat.fi.

Lue lisää torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: