Skip to main content

Så här på tröskeln till sommaren är det roligt att gå kortare eller längre promenader. Varje gång upplever jag något trevligt.
I skogen kan det vara en hönsfågel som flyger upp eller en spillkråka som har hackat sönder ett torrt träd. Fördelen med att vandra i skogen är att där är så fridsamt. Fåglarna sjunger flitigt. De kvittrar och bevakar sina revir. Kanske endel redan har ungar i boet.
Det är härligt att vandra längs små sandvägar, gå förbi doftande åkrar med olika nya grödor såsom ryps, vete eller sockerbetor. Jag njuter av alla de färger jag ser i naturen. Längs vägkanten finns det redan många vackra blommor. Här lyser det vitt, gult och blått. På en skuggig plats lyckas jag ännu plocka mig en bukett vitsippor.
En kväll under våren såg jag två vuxna älgar vandra i maklig takt på en åker, för att sedan med ett hopp över diket försvinna in i skogen. Så här på våren kan man hitta svamp. I synnerhet murklan är vårens svamp, men plockar man den – bör man veta hur den tillreds! Alla gånger ser jag inte några vilda djur, men redan en vacker solnedgång är värd att beundra.
Hoppas du också tar dig tid att njuta av en grann himmel någon kväll.
En trevlig idé är att ta sig till en annan ort och där göra en upptäcktsfärd. Jag brukar bli förvånad över hur mycket det finns att uppleva. Så finns möjligheten att utnyttja naturvårdsområden och naturstigar, de brukar inte heller vara långt borta hemifrån.
Ibland känns det trögt att komma iväg på en promenad, men jag är alltid lika nöjd när jag kommer tillbaka hem.

Sköna promenader önskar
Kristina

Jaa artikkeli: