Skip to main content

Sivusilmän näkymät

Tervepä terve. Toimituksen koillisestradin viikkorevyy lasketaan käyntiin tässä seuraavaksi.
***
Monenlaista varustettahan on autoteollisuus keksinyt. Vielä keksimättömien tarve korostuu tässä syksyä kohti mentäessä. Näinä kasteisina aamuinahan koko kärry on litimärkä ja läpinäkymätön.

Etu- ja takapään laseille on pyyhkijät ja sulatuslangat, mutta kieltämättä pistää ihmettelemään, ettei edes Ranskassa ole ideoitu vastaavanlaisia myös sivulaseihin. Ehkä niille olisi aika.

Tämä ihan siksi, että se on se yksi auto kahdestakymmenestä, jonka kuski aamulla lähtiessä viitsii kiertää rätin tai edes hihan kanssa pyyhkimässä sivuikkunat läpinäkyvään kuntoon, muut ajavat pahimmillaan koko työmatkan kuin pussi päässä.
Että jos nyt sitten sähköllä tämäkin, kuten junaliikenne ja tainnutukset.
***
Jotenkin tai enemmänkin liikenteeseen liittyy myös muusikko Pelle Miljoona. Moneen ehtinyt miekkonen lauloi aikanaan kuumasta moottoritiestä, jolle oli kuin pakon lykkimänä lähdettävä. Välissä kaveri mainosti linja-autoja ja nyt on sitten radiosoittoon tullut uusi kappale, jolla mies laulaa ajavansa halki kesäyön, ja lokoisasti rullaavan kappaleen sävy on jotenkin valoisan muisteleva.

Entisen kapinallisen pehmenemisestä ei sittenkään taida olla kyse, vaikka aluksi siltä tuntui.
Nykyään taitaa olla aika punk olla hyväntuulisen letkeä.
***
Tuntuu, että jonkin sortin flunssaa on nyt vähän monella. Kuin kaktuksen piikkejä kurkussa kuulemma.
Asiahan on selvä. Alkoi tämä okakuu.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: