Skip to main content

Sisäpiirivitsikisa

Tervepä terve. Toimituksen koilllisaition viikkoesitykset katsotaan tässä seuraavaksi.
***
Paljon puhuttaneesta euroviisuesityksestä ei enempää kuin että sijoitushan oli odotettu eli toinen. Tosin peräpäästä laskien.

Ylen tiedotteessa todettiin, että esitys jää historiaan. Näin on. Monesta takavuosien viisustahan sitä suorastaan toivoo, että ne hautautuisivat historiaan.

Eipä tuo muuten yllättänyt. Tämän vuoden kisa-artistillehan tyypillistä on hyvän esittämisen sijaan esittää hyvää esittämistä, ja tämä on omiaan vieroksuttamaan kuulijaa.

Yhtä kaikki jälleen käytiin kotikatsomoissa ja nettipalstoilla jälkipelejä siitä, mikä se on kisoissa tämä poliittinen ulottuvuus.
Jos koilliskulmasta kysytään, ei mikään. Kyseessä on kuitenkin pohjimmiltaan vain hömppä laulukilpailu, olkoonkin että työteliäästi toteutettu ja näyttävä. Ei sellaisella saisi olla mitään vaikutusta mihinkään. Lähinnä kyseessä on jokakeväinen sisäpiirivitsi; saadaanpa sohvalla nauraen veikkailla, miten naapurukset antavat pisteitä toinen toisilleen.

Lopuksi on tapaus Israel, joka kisat voitti. Siinäpä on maa, jossa ei mene putkeen; levottomuuksia ja ihmisoikeusongelmia riittää. Moni jo kuuluu todenneen, että viisuvoittajan järjestämiin kisoihin ei pitäisi mennä mukaan ollenkaan.

Tai sitten pitäisi. Tässä nyt on pari vaihtoehtoa; pitääkö ongelmanuori mukana porukassa ja sitä kautta edes yrittää vaikuttaa johonkin. Vai sulkeako ovi, ja toivoa, että kyllä se itsekseen pihalla tokenee. Minusta ehkä a.
***
Ihan harvinaista ei ole, että entinen huippu-urheilija sortuu päihteiden tielle, kun aktiiviura on takana. Jääkiekkopuolelta tunnetaan useampikin tapaus tätä sorttia.

Selvää toki on, mitä yhteistä on viimeisen huumeannoksen vuoksi tehdyssä verityössä ja kovassa lämärissä.
–Laukaus viivasta.
***
Ja valasparka Lottaa on irrotettu jo paristakin pyydyksestä Suomen merialueilla. Lajimääritys on helppo: sehän on tämä rysävalas.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: