Skip to main content

Sekalainen seurakunta Helsingistä saapui töineen Levolaan

Risto Laasimo ja Kaisa-Leena Kaarlonen pystyttivät näyttelyä Levolaan tiistaina.Galleria Levolan eilen avattu näyttely on toteutettu yhteistyössä helsinkiläisen galleria Mondon kanssa. Molemmissa on samaan aikaan yhteensä kymmenen eri taiteilijan teoksia esillä. Yhteistyön on laittanut alulle yhteinen ystävä.
– Tuomas Mäntynen, jonka näyttelyitä meillä on täällä ollut, ehdotti galleria Mondon Risto Laasimolle kesänäyttelyä täällä meillä, kertoo Levolan Kaisa-Leena Kaarlonen. Osalle näyttelyn taiteilijoista tila on jo tuttu, ja heidän teoksiaan on ennenkin ollut esillä Levolan seinillä.
Risto Laasimo kuvailee näyttelyn oleva läpileikkaus nykytaidetta. Taiteilijoiden taustat vaihtelevat, kuten teosten teemat, tyylit ja tekniikatkin.
– Entinen pikajuoksija, lentoemäntä, logopedi, suurlähettiläs, Laasimo luettelee esitellessään taiteilijoiden listaa.
– Minä puolestani olen ollut 40 vuotta tarkkismaikkana. Galleristina olen nyt ollut kolmisen vuotta. Sekalainen seurakunta, hän virnistää.

 Matildassa Nikanderia ja Tikkaa, Masuunissa Bruunia

Matildan kyläkonttorin gallerian ovat vallanneet eläimet ja luonnonmaisemat.
Salolaistaiteilijat Hannu Nikander ja Tea Tikka ovat jakaneet tilan melkein sentilleen tasan elokuun loppuun asti kestävässä Luonnollista-yhteisnäyttelyssään.

Nikander on eläinteemallaan mukana myös Kiskon kivimakasiinin Romanian dreams- yhteisnäyttelyssä, jossa luodaan katsaus romanialaiseen kulttuuriin. Hän osallistuu karhun kuvalla, karhu kun on myös romanialaisten voimaeläin.
– Se on sitten minun näkökulmani romanialaiseen kulttuuriin.
Nikanderille kesä on näyttelyntäyteinen; Muurlassa sijaitsevassa Viljo Hurmeen taiteilijakodissa on Nikanderilta näyttely Jään valtias.

Teijon Masuuni tuo nähtäväksi laajan kattauksen Helena Bruunin töitä.
Turkulainen, vuosina 1920-1999 elänyt taiteilija, ehti uransa aikana toteuttaa itseään monen eri tyylisuunnan ja tekniikan puitteissa.
Bruun itse ei halunnut tulla lokeroiduksi tietyn suuntauksen edustajaksi, vaan hän toteutti omien sanojensa mukaan omaa tyyliään.
Taidehistorioitsija Christian Hoffmann näkee Bruunin töissä ekspressonistisia ja naivistisiakin piirteitä, ja yksittäisissä töissä näkee vaikutteita myös Van Goghin maalauksista.
–Ilmaisun tahallinen karkeistaminen on taiteellinen tehokeino, ei taidon puute, korostaa Hoffmann.
Aurinkomaalari-näyttely on avoinna 2.8. asti.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: