Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisstadionin viikkokierrokset lasketaan tässä seuraavaksi.
 **
*Monestihan sanotaan, että joku asia on oikein hyvin hallinnassa, se on iskostunut takaraivoon.Takavuosina kirjattiin ihan raivotautitapauksiakin, nykyisin muista raivon lajeista tunnetaan raivoraittius, someraivo, rattiraivo sekä parhaillaan ajankohtainen laturaivo. 

 Ensimmäiseen voi olla hyvät syynsä, toiseen  ja kolmanteen ei oikein ole ja kolmas voi purkautuessaan olla tahattoman koomista seurattavaa.  Siinä kun jonkun oman elämänsä harrikirvesniemen päivä on hitaampien takia pilalla, viuhuvat ilmassa niin herjat kuin suksisauvatkin. Nykyiset muovisauvat ovat varmasti astalo-ominaisuuksiltaan parempia kuin takavuosien bambuiset, joten kehitys todella on kehittynyt.

Toisaalta tästä kaikesta varoitettiin yli 30 vuotta sitten. Mikko Alatalo muistutti laulussaan jo 80-luvulla, että Känkkäränkkä huvittelee iskemällä kepillään. 
***
Hyvin kiinnostava ruokaohjelma tuli televisiosta hiljan. Sympaattinen mestarikokki Micke Björklund kierteli läntistä Uuttamaata ja eli viikon maakunnan annilla ja herroiksi sittenkin.  Vain kahvia jäi puuttumaan, sitä kun ei vielä Tenholan  tai Inkoon pelloilla viljellä. 

Suunnilleen kaikkea muuta olennaista alueella jo tuotetaan.  Ohjelmassa vierailtiin niin lihanjalostuspuolella kuin puutarhoissa, samoin pellolla katsomassa miten puimuri kerää halmesta satoa talteen. Nykyään puhutaan uusista viljelykasveista, mutta aikaan ennen koneiden apua sitä vasta tilallisilla papu kasvoikin

.Puimurityöskentelyn seuraaminen pisti miettimään, onko nykypäivän farmareilla ruista vanteessa. 
***
Hyvin syömällä pysyvät iskussa kroppa ja mieli, sanovat einesten äärellä nuutuvat mitä vaan.Ravinnelisäkauppiaat tietysti yrittävät iskeä kiilaa omine tuotteineen; on vitamiineja ja kivennäisaineita ja toinen toistaan kätevämpinä poretabletteina ja tietysti kaikissa elämänvaiheissa.

Sähköasentajilla tietysti kolmivaiheissa. 

***
Kroppa ja mieli pysyvät iskussa myös iskemällä.  Klapintekosesonki se lähenee ja sitä tässä vartoillaan. Paras sää moiseen on kuiva ja kylmä kuin pakinahuumori
.Muuten en voi puuasioissa auttaa.  Tämä ei ole metsäpalsta.

***
Heip

.aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: