Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisrappujen viikkoneulaset lakaistaan tässä seuraavaksi.
***
Silmäätekevien siviilielämä joskus mietityttää. Esimerkiksi viime viikolla otsikoissa oli paavi, joka on totuttu näkemään julkisuudessa virka-asussaan ja virkaparvekkeella.

Toisinaan tulee mieleen, millaista on tuollaisen ihmisen yksityinen aika. Heittääkö paavikin ankaran mediapäivän jälkeen kaavun henkarille ja tassuttelee pitkissä kalsareissa katsomaan televisiosta jalkapalloa.

Ainahan vapaalle heittäminen ei onnistu. Koti-Suomen pääministeri uhkasi viime viikolla sote-väännön seurauksena marssia perjantaiaamuna presidentin puheille hallituksensa erottamaan.
Osa kuviota on, että presidentti palasi samana aamuna virkamatkalta Indonesiasta.

Presidentin oloon voi jotenkin kuvitella samaistuvansa. Takana on viikko jossain hevonkuusessa, siihen päälle pitkä lento ja mielessä koneen laskeuduttua varmasti lähinnä, että soitanpa Mäntyniemeen, että laittavat aamusaunan päälle ja sen jälkeen otan torkut.
Ja ei: kun koneesta pääset maahan, niin eikö siinä ole heti joku pääministeri vastassa jalkaa polkemassa.

Eihän tuossa jää löylykokemukseksi kuin se, että opin sauna autuas aina. Ensi kerralla pitää olla hissukseen siitä, koska palaa reissusta.
***
Nuorisoidolithan tässä julkisia eläimiä ovat myös.
Osan arvostus on pohjamudissa. Ruuhkan määrällä mitaten on todistettavasti ihan sama, tilaako kauppakeskukseen Cheekin kirjoittamaan nimikirjoituksia tai merikontillisen ilmaiseksi jaettavia ämpäreitä.
***
Sata salamaa-renkutuskin on versioitu uudestaan radiohitiksi.
Tämä vaan todistaa, että suunnistusaiheinen musiikki kestää. Jos kohta lounaisrannikolla oudoksuttaa laulu, jossa iloitaan siitä, että “löydämme Uudenmaan”.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: