Skip to main content

Särkisalon seurakuntatalon pihalta voi tänään ostaa vaikka perämoottorin

Marita Lönnfors-Tähtinen, Anne Kössi ja Marja Krzywacki pohtivat tulevan myyntipöydän paikkaa.

Ensimmäistä kertaa Särkisalon kirppisralliin osallistuva seurakunnan diakoniatyöryhmä jännittää, houkutteleeko heidän järjestämänsä vohvelikahvila tai myyntipöytä tänään ihmisiä paikalle.

Särkisalon kirppisralli on suosittu pihakirpputoritapahtuma, jossa jokaisen on mahdollisuus myydä ja ostaa käytettyjä tavaroita.

Myyjiksi tapahtumaan on ilmoittauduttu etukäteen, jonka pohjalta on luotu kartta. Karttaan on merkitty kaikki tapahtuman myyntipaikat ja ostajilla on mahdollisuus kiertää kaikki paikat, etsien kirppislöytöjä. Tänä vuonna kartalta löytyy jopa 23 myyntipaikkaa.

Diakoniatyöryhmä kerää tapahtumassa rahaa Yhteisvastuukeräykseen. Keräyksen tarkoituksena on kerätä varoja ja puuttua nuorten väliseen kouluväkivaltaan. Särkisalossa diakoniaryhmä on edelleen aktiivinen, vaikkakin hieman epävirallisemmin kuin aiemmin.

–Aikanaan olimme ihan virallinen diakoniaryhmä, kertoo ryhmässä pitkään vaikuttanut Marita Lönnfors-Tähtinen.

Diakoni Anne Kössin mukaan ryhmä on innokas keksimään uusia ideoita ja toteuttamaan niitä.

–Joku heitti kirppisralli-idean, kun yhdessä pohdimme millä uudella tavalla Yhteisvastuukeräyksen voisi toteuttaa. Sellaiset vanhat ovelta ovelle tekniikat eivät enää niin toimi, kertoo Kössi.

Työryhmä innostui kirpputori-ideasta. Myyntiin he ovat keränneet omista vaatekaapeistaan löytyneitä vaatteita, astioita ja muuta heille ylimääräiseksi jäänyttä tavaraa. Lisäksi myyntiin on tulossa myös muun muassa mikroaaltouuni sekä perämoottori.

–Olen tällainen mekkoihminen, niin olen jo valinnut ja pessyt muutamia ylimääräisiä myyntiin, kertoo työryhmän uudehko jäsen Marja Krzywacki.

 

Kirppisrallin paperisia karttoja voi noutaa ravintola Tiirannasta ja lähiruokakioski Pikantista. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Särksalon Kirppisrallin Facebook-sivuilta.

Jaa artikkeli: