Skip to main content

Särkisalon Paikku-vuoro vaakalaudalla niukan matkustajamäärän vuoksi

30.11.2023Uutiset

Särkisalon suuntaan on kuljettu bussilla vähänlaisesti.

Kesän maksuttomalle joukkoliikenteelle on entistä enemmän kysyntää. Viime kesänä ja koko vuonna Salon Paikku kuljetti edellisvuotta huomattavasti enemmän matkustajia.
Viiden viikon maksuton joukkoliikenne koko Salon alueella järjestettiin viime kesänä toista kertaa sen suosion vuoksi.
– Maksuttomia matkoja tehtiin viime kesänä lähes 50 000 ja sitä edeltävänä kesänä noin 40 000. Ennen maksuttomuutta matkoja tehtiin samalla ajalla vajaat 10 000, Paikun liikennepalvelupäällikkö Tanja Ahola kertoo.

Maksuttoman kesäjakson aikana linja-autoilu lisääntyy moninkertaisesti myös esimerkiksi Perniössä ja Teijolla, jolloin matkustajamäärä on samaa luokkaa kuin talvella.
Teijolla edellisvuoden kesäkampanja viisinkertaisti matkustajamäärän kampanja-aikana. Kuluneena kesänä kampanja-ajan matkustajamäärä kasvoi edellisvuodesta vielä kymmenen prosenttia.
Särkisalossakin linja-autoilijoita oli enemmän kampanjan aikaan, mutta määrä ei kasvanut samassa tahdissa muiden alueiden kanssa.
– Särkisalon matkustajamäärät ovat viime kesänä hiukan heikentyneet edellisvuoden kampanjan aikaisesta. Haluaisin kannustaa särkisalolaisia käyttämään Paikkua, kun siihen on mahdollisuus, sillä joudumme arvioimaan vähän käytettyjen linjojen tulevaisuutta kriittisesti, Ahola sanoo.

 

Jaa artikkeli: