– Maksamme ihan samat verot kuin keskustassakin, mutta sillä ei paljoa saa, heitettiin mielenosoittajien porukasta Salon kaupungintalolla torstaina.
Kaikkiaan nelisenkymmentä särkisalolaista matkasi keskustaan kertomaan, mitä mieltä kylällä ollaan siitä, että nuorisotila on henkilöstöpulan takia loppuvuoden ajan kiinni.
– Eikö teillä ole mahdollisuutta siirtää toisaalta sitä työntekijää. Vaikka puisto-osastolta lainaan, kysyi Kari Salminen.
Mielenilmaus ei jäänyt aikuisten keskinäiseksi nokitteluksi, vaan nuoretkin pistivät nuorisopalvelujen esimiehen Johanna SIekkisen ahtaalle.
– Miten teillä on ollut varaa tähän kaupungintaloon, jos yhteen nuoriso-ohjaajaan ei ole varaa. Meillä ei käy koulussakaan kuraattori enää kuin vain silloin, kun pyydetään, penäsi Taika Butters.
Syynä nuorisotilan kiinnioloon on se, että nuoriso-ohjaajia on poistunut henkilöstövahvuudesta. Sijaisia ei saa ottaa, ja täyttöluvat tehtäviin antaa, jos antaa, henkilöstöjaosto parin viikon päästä.
– Kaupungintaloasiaan minä olen väärä ihminen vastaamaan, Siekkinen evästi.
Siekkinen myönsi, että tilanne on harmillinen.
– Asiaan osoitettu huomio osoittaa, että palvelu on tärkeä.
Nuorisotyön suunnittelija Maisa Heinonen toteaa, että etenkin pienemmissä taajamissa nuokkareita myös käytetään; esimerkiksi Särkisalossa tilaa käyttää yli 20 nuorta, mikä on väestöpohjaan nähden paljon.
– Toiminta on vielä selvästi kehittynyt, kun joka paikassa on ammatti-ihminen.
Päättäjiä mielenilmausta oli vastaanottamassa yksi: valtuutettu Pertti Vallittu (kd) , joka on myös Salon parhaaksi ry:n puheenjohtaja. Yhdistys järjesti viime kesänä Klippulan leirit, ja tarjoaa nyt apuaan myös nuorisotilojen aukipitämiseksi.
– Me olemme valmiit talkoisiin kulukorvauksilla.
Siekkinen ei suoriltaan näyttänyt vihreää valoa tarjoukselle. Myös vanhemmat ovat valmiita tarttumaan toimeen, jos apua vaaditaan.
– Se on vähän kaksiipiippuinen juttu. Kohta ollaan muuten siinä, että tehdään itse kaikki, miettii Kari Salminen.