Skip to main content

Saloon maskisuositus neljäs- ja viidesluokkalaisille

Salon kaupunki laajentaa maskisuositusta.

Salon kaupunki suosittelee maskeja kaikille neljäs- ja viidesluokkalaisille huonontuneen koronatilanteen takia. Sen sijaan etäopetusjärjestelyt pysyvät ennallaan.

Viime viikolla Salon kaupunki päätti siirtää yläkoulujen 7.–8. luokkalaiset ja lukiolaiset etäopetukseen 21. toukokuuta asti. Myös 4.–6. luokkien siirtoa etäopetukseen pohdittiin, mutta sille kaupunki ei näe tarvetta.

Kouluissa tapahtuvien joukkoaltistumisten estämiseksi kaupungin koronajohtoryhmä päätti kuitenkin laajentaa peruskoulun maskisuositusta koskemaan myös vuosiluokkia 4.–5. Maskit pyritään saamaan koululaisten käyttöön viimeistään maanantaina 17. toukokuuta. Maskisuositus on tällä hetkellä voimassa peruskoulun 6.–9. luokilla ja lukioissa.

Koulujen ja päiväkotien päätöstilaisuuksien osalta kaupunki linjasi, että kaikki juhlat järjestetään ryhmittäin tai luokittain ilman yleisöä.

Halikon, Piritan, Muurlan ja Perniön avoimien päiväkotien sulkua jatketaan myös 21. toukokuuta asti. Opetusjärjestelyjen lisäksi myös nuorisotilat ovat kiinni vielä ensi viikon.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti eilen tiistaina myös uusista kokoontumisrajoituksista. Lauantaista 15. toukokuuta alkaen korkeintaan kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja. Päätös on voimassa toukokuun loppuun asti.

Lisäksi kaupungintalo ja Halikon virastotalo ovat kiinni 15.–31.5. välisen ajan. Kaupungintalon info ja Halikon virastotalon palvelupiste palvelevat asiakkaita ajanvarauksella.

Jaa artikkeli: