Skip to main content

Salolaisista yli 40 prosenttia äänesti ennakkoon

Perniössä äänestäjiä on käynyt parisataa päivässä eivätkä huonot säätkään ole lannistaneet äänestysintoa. Pirjo Niittonen (vas.) totesi 40 vuoden vaalikokemuksellaan, että presidentinvaalit ja kuntavaalit kiinnostavat kansalaisia eniten. Tiistaina vaalivirkailijana oli Leila Mäntylä.

Lähes puolet varsinaissuomalaisista on jo antanut äänensä presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella.
Tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä maakunnan äänestäjistä kävi vaalikopissa 42,2 prosenttia. Salolaiset olivat hiuksenhienosti laiskempia: äänestysprosentti keskiviikkoaamuna oli 41,6. Tämä tarkoittaa sitä, että noin 16 800 salolaista on jo äänestänyt. Heistä naisia oli runsaat 9100, miehiä yli puolitoistatuhatta vähemmän.
Kemiönsaarelaiset olivat liikkeellä vilkkaammin; ennakkoäänestysprosentti oli 45,9.

Yli puolet äänioikeutetuista käytti mahdollisuuttaan saaristokunta Kustavissa, vähiten vaali kiinnosti toistaiseksi Laitilassa.

Vaalien tietopalvelusta ei vielä saa äänestysaluekohtaisia tietoja vaan luvut löytyvät toistaiseksi vaalipiireittäin ja kaupunkien tasolla.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puoleta äänistä, käynnistyy toinen kierros. Sen ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona ja päättyy 6. helmikuuta. Ratkaisevan toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on 11. helmikuuta.

Jaa artikkeli: