Skip to main content

Salo haistelee yrittäjien kiinnostusta vesibussiliikenteelle

Mathildedalin satamassa oli elämää toissa vuonna Huvilat@Ruukki -tapahtumassa. Jos vesibussiliikenne toteutuisi Salosta Teijon kautta Mathildedaliin, voisi Mathildedalin satamassa näkyä pian vesibusseja.

Salon kaupunki kartoittaa kiinnostuneita vesibussipalvelun tarjoajia reitille, joka kulkisi kaupungin keskustasta Teijon kautta Mathildedaliin. Salon kaupunki julkaisi tietopyynnön julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa tiistaina.

Salon kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden joulukuussa talousarvion yhteydessä selvittää, miten vesibussiliikenne olisi mahdollista toteuttaa Salon kaupungin keskustasta Mathildedaliin. Teijon ja Mathildedalin alue on suosittu matkailualue. Metsähallituksen laskelmien mukaan pelkästään Teijon kansallispuistoon tehtiin yli 120 000 käyntiä viime vuonna.

Vesibussiselvityksen tietopyynnön tarkoitus on tarkastella liikennepalvelun kustannuksia ja rakennustarpeita. Salo ei olisi itse toteuttamassa vesibussiliikennettä, vaan etsii vesibussiliikenteen pyörittämiseen omaa yrittäjää. Tietopyynnöllä ei ole tarkoitus hakea tarjouksia. Tietopyyntöön voi vastata 17. toukokuuta asti.

Jaa artikkeli: