Skip to main content

Heipähän hei.

Toimituksen tolppa-apinain osasto on laatinut viikkoraporttinsa, joka tuossa alempana sitten aukeaakin.

***

Otetaanpa kunnallispoliittinen katsaus heti alkuun, niin on sitten sekin hoidettu.

Maanantai-ilta meni Salon valtuustossa, missä puhuttavana oli likipitäen pelkkää roskaa – jätepoliittista työryhmää ja jäteyhtiön taloutta ja mitä kaikkea.

Mutta olipa jotain muutakin, ja tämä jäi vaivaamaan.

 Keskustan valtuutettu Reijo Tuominen teki jokin aika sitten aloitteen siitä, että Paukkulakodin henkilökunnalle asennettaisiin autojen lämmitystolpat.

Idean torppasi alkuunsa tekninen lautakunta.  Määrärahojen puute on syy numero ykkönen, toinen ja kauniimmalta kalskahtava on tasapuolisuusperiaate:  siis että Paukkulakodin väki ei voi saada tolppia kun sitten ne pitäisi kaikkien muidenkin saada.

Ei tässä olla kenenkäään asiaa ajamassa enkä edes tunne ketään Paukkulakodista. Silti tuo tasapuolisuusperiaate on joskus ennenkin saanut aikaan tahattoman koomisia tilanteita, joskus se on ihan vaan nykyisen tilanteen säilyttämisperiaate niin kuin nytkin.

Maanantaina saadun selvityksen jälkeen pikkupiru itsessäni hiipi ajatuksiin ja ajelin tiistaiaamun ratoksi vähän pitkin eteläistä Saloa.

Pikainen tilannekatsaus antoi tulokseksi seuraavaa: Perniökodin pihassa lämmitystolpat on, samoin Perniön vanhainkodin parkkialueella ja Särkisalossa palvelukeskuksen sekä koulun  pihassa myös. Perniön kirkonkylän kouluissa on myös tolpat lukiota lukuun ottamatta, samoin kotisairaanhoidon talon pihassa.

Luonnollisesti tasapuolisuusperiaatteesta on pidettävä kiinni, mikä kai sitten tarkoittaa, että eiköhän katkaista virrat näistä tässäkin luetelluista tolpista ennen syksyä. Säästyvällä sähkörahalla saa varmasti jotain, esimerkiksi ensi vuonna muutaman tolpan vaikka Hintan vanhainkodin pihaan Suomusjärvelle.

Virtaahan niihinkään ei tarvita, kun se muualtakin jo katkaistiin.

Tasa-arvoa, eiksvaa.

***

Samaisessa kokouksessa oli myös tämä IVA-menettelyn käyttöönotto puheena.

Se onkin totta, että IVAn merkeissä pitäisi kokoontua useammin,  keskiolut  tuppaa olemaan nykyään suositumpaa.

***

Kaikkea sitä kanssa löytää itsensä lueskelemasta.

Lätkän MM-kisoissa Kazakstanin joukkueen pelit eivät nyt menneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiinnostus silti jollain tapaa heräsi; mikäs se tämä tällainen Kazakstan sitten oikein on.  Internet päästi vähän jäljille: viimeiseksi itsenäistynyt neuvostovaltio, pikkuhiljaa nouseva maa Keski-Aasiassa. 

Pahin puoli lienee, että kyseessä on sisämaavaltio eli merinäköalasta on turha haaveilla – kiipesi sitten miten korkeaan taloon vaan. Sikäli kun olen ymmärtänyt, jokunen aika korkea torni onkin jo tekeillä.

Toisaalta osa maasta on ilmeisesti edelleen siinä tilassa kuin …no, alle 20 vuotta sitten itsenäistynyt neuvostovaltio on.   Jollain tapaa olisi jopa ajatellut, että siellä nyt muutakin puuhaa on kuin kiekonpeluu. 

***

Ja samoissa kisoissa ei tykätty hyvää, kun venäläisjoukkueesta levitettiin tupakinpolttovideota julkisuuteen.

Nuuskahan se tosin on ollut kiekkoilijoiden suosima tupakkituote, mutta tässäkin ovat muoviset korvikkeet astuneet kehiin.

Vai mitä se meinasi kun jonkun tiedon mukaan joukkue tykkää nailon –biitistä.

***

Kevät tietty näkyy silläkin tapaa, että paljon on pelastuslaitoksen keikkoja ollut viime aikoina.

Lapsilukijoita voidaan lohduttaa, että sirkuksen auto ei ole ajanut ojaan vaikka eräässäkin ulosajojutussa luki, että osa auton  pelleistä kolhiutui.

***

Heip.

 Aku Poutanen

 

Jaa artikkeli: