Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen koillispaviljongin viikkokatoksen alle vetäydytään tässä seuraavaksi.
***
Television avatessa huomaa, että nurmea myllätään kahtaalla.  Brasiliassa näyttelijäopiskelijat antavat stadioneilla taidonnäytteitään ja kotimaiset ohjelmantekijät tuuppaavat ruutuun monenlaista koti- tai kesämökkiohjelmaa.

Usein näissä ohjelmissa rempataan tupa ja tuvan piha. Pahimmillaan pyritään samoihin luonnonvastaisuuksiin kuin tosielämässäkin:  mäntykankaalla sijaitsevalle pihalle yritetään tehdä nurmikkoa tai kehäkolmosen kupeelle luonnonrauhaa.

Paljonhan nykyään pistetään rahaa ja vaivaa siihen, miltä piha näyttää.  Mutta mitä pihakoristeisiin tulee, kansan maku on yhteneväinen. Pihan keskeisellä osalla on aina ja iäti tila autolle, joskus tila-autolle.  

Olisiko seuraava askel sitten se, että auton paikka varataan jonnekin kadunvarteen tai edes kulman taakse. Paraatipaikalle toki tänä pikkupihojen aikana olisi ehkä muutakin käyttöä kuin kuraisen peltilehmän säilöminen.

Rivitaloyhtiöissä, joissa autot kerätään riviin jonnekin talon päätyyn pois katseiden alta, on yritystä oikeaan suuntaan.

***
Eipä sillä, ettei asumiseen muuten olisi kehitelty monenlaista uutta ja mielenkiintoista ratkaisua. Jossain luki, että pääkaupunkiseudulla on sellainenkin kuin asuntokupla.

***
Kesäteattereita siellä ja täällä.  Yksi varhaisimmista omista muistoista liittyy Vuohensaareen, jossa seikkaili takavuosina Pekka Puupää.  Mieleen on jäänyt kohtaus, jossa päähenkilö säesti lauluesitystä mopoa kaasuttelemalla.
Ilmeisesti tämän pohjalta on sitten laadittu myös uutuusesitys, jossa samainen savolainen kukkahattu lyhyine aisapareineen siirtyy raskaamman motorismin pariin.  Näytelmä kulkee työnimellä Pekka ja Prätkä.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: