Skip to main content

Reinhard seuraa Wariusta Perniön museossa

Valokuvataiteilija Niclas Wariukselta on ollut Perniön museossa nähtävillä niin valokuvia kuin mielikuvitusta kutkuttava installaatiokin, kuriositeettien kabinetti. Arkistokuvassa kesältä 2021 Warius viimeistelee installaatiohuonettaan.

Museovirasto julkisti keskiviikkona tiedot siitä, mille museoille on myönnetty avustuksia taiteilijoiden näyttelypalkkioihin.
Yksi avustuksia saava museo on Salon historiallinen museo ja sen alla Perniön museo. Intendentti Mia Juva kertoo, että avustuksella on tarkoitus avata Aurora Reinhardin näyttely Perniön museossa kesäkuussa.
Museolle on myönnetty 5 500 euron suuruinen avustus näyttelyä varten.
–Näyttely liittyy meillä vaihtuvien näyttelyiden sarjaan Perniön museossa , Juva kertoo.

Näyttely aukeaa yleisölle 10.kesäkuuta ja on nähtävillä Perniön museossa aukioloaikojen puitteissa seuraavat kaksi vuotta.
–Ideana meillä on se, että edellinen taiteilija kuratoi seuraavaa taiteilijaa ja halutessaan kutsuu hänet pitämään näyttelyä paikallismuseoon. Niclas Warius siis kutsui Auroran pitämään näyttelyä Perniöön.
Paikallismuseossa näyttelyt nivoutuvat vahvasti myös paikallisuuteen, kukin omalla tavallaan.

Aurora Reinhard viestitti keskiviikkona, että suunnitteilla on moniaistillinen näyttely, johon tulee niin vanhoja valokuvia, videota kuin taideteoksiakin.
Hän toteuttaa näyttelyä yhdessä äitinsä, keramiikkataiteilija Catharina Kajanderin kanssa ja näyttely pohjaa tämän äidin puoleiseen sukuun.
Reinhard kertoo, että tarinaan liittyy muun muassa patruuna Bremerin suku.
–Olemme todella iloisia siitä, että näyttely sai tällaista tukea.

Jaa artikkeli: