Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillis-Ranskan viikkoympäriajot poljetaan tässä seuraavaksi.
***
Polkupyöräkausihan on parhaimmillaan, jo monet illat on poljeskeltu pitkin maakuntaa.
Ranskalaisen tekniikan epäilijät voivat juosta jorpakkoon; koilliskulman mankeli palvelee uskollisesti ihan vain renkaita välillä täyttämällä.

Kapineen on muuten pakko olla sukua vanhoille sanomalehdille. Tehän tiedätte; saunaa ei tahdo malttaa pistää lämpiämään, kun sytykkeeksi varatut maakuntalehdet vuodelta 1993 vievät mukanaan.
Sama homma on pyöräilyssä: tavoitteesta kuten kauppamatkasta tulee koko illan suoritus, kun ennen marketin eteen kaartamista on pakko pyörähtää vielä tuon ja tuon kadunkulman taakse katsomaan, mitä sieltä löytyisi. Sivuseikasta tulee pääasia. Mitä isompi kaupunki, sen pidempiä lenkkejä voi vahingossa tehdä päätymättä edes ulos kestopäällysteeltä.

Pistää miettimään, miksi ei vaikkapa James Bond käytä polkupyörää. Sillä sitä äänettömästi ja ripeästi voi päätyä hyvinkin sellaisiin paikkoihin, joihin ei pitäisi. Ja usein helkkarin nopeasti karkuunkin.
***
Puutarhan kotilothan kiusaavat joitain. Sellainenkin luomukarkoitusohje kävi jostain silmään, jossa luvattiin, että etanoille kyytiä timjamilla.
Niin kai sitten. Ja makua persiljalla.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: