Skip to main content

Puukkohipalla palkoille

Tervepä terve.
Toimituksen  lounaislaiturin vuosibarometriin tirkistetään tässä seuraavaksi.
***
Uudenvuoden tinoistahan moni povaa rahatilanteen paranemista tai sitten sitä todennäköisempää vaihtoehtoa.

Eipä sillä, ettei tässä kaiken aikaa kasvaisi uusiakin leipäpuun taimia. Erityisesti voi povata menestystä kaappitehtaille.
Ehkä tarvitaan kaappeja joista joku voi tulla ulos. Lisäksi tarvitaan kaappeja joihin voi pistää kaikenlaista.

Viimeksi laki ja asetus ovat kuitenkin pistäneet tupakit kaappiin kaupoissa.  Siinä, missä ennen möllötti aski poikineen, on nyt yksinkertaisimmillaan tavan kaappi ja asiakkaan pitää tietää, mitä sieltä haluaa.  Tämä kuulemma pitää poltteluhimot kurissa ja kansanterveys kiittää.

Kaapeista  veikkaan bisnestä sikäli, että samalla logiikalla umpiovien pitää pakata kohta goudat ja täysmaidot ja suklaat ja metwurstit ja sen sellainen.
***
Tietyssä mielessä rasvoihin liittyy tämä öljybisneskin. Eräs  käypäinen konsti tienata suolarahojahan on ollut oma öljylähde.

Siinä, missä tupakka-asetukset ovat aiheuttaneet sittenkin lähinnä naureskelua, on vuodenvaihteesta uusille kymmenluvuille noussut dieselin hinta nostanut todella verenpaineita.

Nuorison koulimiseen tällä ei tietty ole mitään vaikutusta.
Tähän astihan on junioriosaston autohaaveita toppuuteltu sillä, että vaikka sankarilla itsellään olisikin omasta takaa bensarahat, niin se on vasta jäävuoren huippu se, mitä maksuihin tulee.

Ja tottahan se onkin ollut.  Laskin nopsaan, että oma sotaratsu maksaa pääoma-, vero- ja vakuutumaksuineen sun muine taksoineen kuukaudessa viitisensataa euroa, vaikka autolla ei edes ajaisi metriäkään.  
Mutta kauaa ei kulu siihen, että nämä jatkuvat kulut alkavat olla sittenkin se  pienin riesa koko kärryn pitämisessä. 

Että hyvä nuoriso, jatkakaa vaan samalla linjalla. Kun saatte naftarahat jostain, niin sen päälle tuo kaikki muu on  ihan leikintekoa.
***
Eräs tienestikonsti on tietysti tämä lihanleikkuu, missä tuntihinta lie kohdillaan.
Lueskelin tuossa vuodenvaihteen alla kauppojen tarjouksia. Jonkinmoiseksi perinteeksi näkyy muodostuneen, että pihviä pitää pöytään silloin pistämän.  Filettä joka kohdasta elukkaa oli tyrkytyksessä. 

Kokonaisena naudan sisäfileen hinta on parhaimmillaan reilu parikymppiä kilo, valmiiksi fonduekuution nimellä kulkeviksi paloiksi leikattuna puolestaan siinä 40 euroa kilolta.   
Kun kilon vetää kuutioiksi viiteenkin minuuttiin ja ottaa joka kilon köntistä kympin itselleen, niin tottahan siinä palkoille pääsee.

Tietysti tuo ei tosielämässä kulje ihan noin, mutta pisti miettimään että kannattaapi ryhtyä puukkosille.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: