Skip to main content

Purkeissa pysytään

Tervepä terve. Toimituksen lounaisseuran viikkokokous pidetään tässä seuraavaksi.
***
Joskus tv-kanavat pistivät keväällä ohjelmat tauolle, nyt pukkaa uutta sarjaa sarjatyönä.
Noora Karman nimikko-ohjelma on yksi tulokkaista. Ohjelmassa tehdään kaikkea metkaa; veikkaillaan lottoriviä, taiotaan esineitä kadoksiin ja niin edelleen. Show on reilua puutaheinää lauantai-iltaan, kuten perinne edellyttää.

No, takavuosina myytiin kaikenlaisia taikurintarvikepaketteja. Osuutta asiaan oli ehkä sillä, että Pikku Kakkosessa Timo Taikuri teki temppuja.  

Mutta miten mahtaa nykyään olla voimissaan taikomisharrastus, joka vaatii epämuodikkaita taitoja kuten pitkää pinnaa ja yksinäistä työtä. Entä, jos käykin niin hienosti, että tuo hassu löyhästi taikuuteen liittyvä ohjelma innostaakin jonkun taikatemppuja harjoittelemaan. Jos hyväksi tulee, pääsee esiintymäänkin, kuten moni taitaa tahtoa.

Tietokoneruudun äärestä taikaharrastus tietenkään ei auta pois. Nykyään tempppuohjeet katsotaan netistä.

***
Asiat eivät ole  huonosti, jos valtakunnan puheenaihe on maitotölkkien korkit. Valiohan korvasi entiset liimasaumat muovikorkeilla, mikä taas ei ole kaikkien mieleen.

Tietysti jokainen ymmärtää, että jopa kulmahiomakoneella avattava teräskanisteri on muinaisiin maitopusseihin verrattuna parannus.

Vanhaa  hyvää aikaa haikailevat voivat myös kysyä, miksi ei maitoa myydä litratavarana omaan astiaan.
Vastaus löytyy isosta huoneesta. Pienempään tilaan eivät mahdu ne säädökset, joiden nojalla näin missään nimessä ei voi tehdä.

Viinapuolen suhteen oma tonkka on ollut mielessäni ennenkin. Esimerkiksi lasinpesunestettä menee loskaisena talvena enemmän kuin dieseliä ja lopputuloksena on kellarintäysi viiden litran muovikannuja keväällä. Lasolin ostaminen omaan astiaan hanatavarana  poistaisi tämän riesan.

Nykykäytäntö toisaalta pitää ihmispolon kesällä ruoassa.  Kalalle lähtö kun ei jää kiinni siitä, etteikö olisi noita verkonmerkkejä.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: