Skip to main content

Pörssikurssi (lyhyt oppimäärä)

Viime aikoina en ole suuremmin seuraillut pörssikursseja, koska en ole aktiivisesti ollut osakkeisiin sijoittamassa.  Joitakin asioita tulee silti niistä huomioitua.  Mieleen osakemarkkinoista jäi kauppakorkean luennoilta se, että osakemarkkinat monesti näyttävät palkitsevan negatiivisista uutisista. Osakekursseissa on paljon tulevaisuuden odotuksiin ladattuja arvoja, osakkeen pörssiarvo ei ole pelkästään laskennallinen osuus tasearvosta, tuloksesta tms.
Rakenteellisilla muutoksilla haetaan tulevaisuuden toimintakykyä yritykselle. Mikäli toimenpiteet yllättävät markkinat, yrityksen pörssikurssi nousee ja mikäli ne eivät täytä odotuksia kurssi laskee.
Nokian osalta irtisanomiset olivat melkolailla pörssimaailmassa odotetun kaltaisia, koska osakkeen arvossa ei sen suurempia muutoksia tapahtunut.
Lopputulemana Salossa viimevuosina on kuitenkin ollut Nokian osalta, että moni siellä ennen työskennellyt tuttavani ei enää ole Nokiassa töissä. Onneksi useimmat heistä ovat löytäneet uusia työpaikkoja. Kaupungin tulee nyt olla aktiivisesti mukana tässä äkillisessä rakennemuutoksessa ja pyrkiä siten pitämään kasvavat työttömyysluvut hallinnassa.

Tatu Johansson (kok)
kaupunginvaltuutettu, Salo
Jaa artikkeli: