Skip to main content

Pitkäjänteisyys ja kunnianhimo avaavat ovia opiskelijaelämään

Henna Heinonen ja Olivia Laakso valmistuivat tänä keväänä Perniön lukiosta.

Kaksi viikkoa sitten on tullut viimeisetkin tiedot korkeakouluun hakeville; aukesivatko ovet tälle syksylle vai jatkuuko hakuprosessi.

Koulupaikat on täytynyt ottaa vastaan viime viikon perjantaihin mennessä. Nyt rullaa enää varasijapaikat. Henna Heinonen ja Olivia Laakso ovat saaneet jännittää koulupaikkoja monien muiden joukossa.

–Hain Helsingin yliopistoon politiikan ja viestinnän ohjelmaan ja pääsin. Pääsykoekevät sisälsi paljon työtä, eikä kouluun pääseminen ollut itsestäänselvyys. Olin suunnitellut kaiken välivuoden varaan, enkä ollut lähes lainkaan varautunut koulupaikkaan, sanoo Laakso.

Henna Heinosella taas on tarkoitus jäädä kotiin vuodeksi ja säästää rahaa tulevia opintoja varten.

–Kävin kyllä pääsykokeissa katsomassa millainen se on, mutta en tänä keväänä vielä lukenut pääsykokeisiin. Hain opiskelemaan kauppatieteitä. Ensimmäisenä hain Turkuun ja toisena Jyväskylään. Tällä hetkellä olen Joensuun kauppakorkeakouluun sijalla 20, kertoo Heinonen.

Tämän viikon tiistaina Heinonen laittoi uudestaan viestiä lehden toimitukseen, ja kertoi saaneensa koulupaikan Joensuusta.

Heinonen kuitenkin unelmoi opiskelevansa tulevaisuudessa Turussa, eikä vielä osaa sanoa aikooko ottaa Joensuun paikkaa vastaan.

Jaa artikkeli: