Skip to main content

Pitkäaikainen unelma kasvoi yritykseksi

Kaisa Villa loikkasi kaupan alalta yrittäjäksi omaan matkailuyritykseen.

Jos perhe tai ystävät olivat lähdössä lomamatkalle, hoiti Kaisa Villa mielellään matkajärjestelyt ja toimi oppaana.

–Leikkimielisesti puhuttiin aina ”Kaisan matkoista”, kun järjestelin kaiken, naurahtaa perniöläinen Villa.

Nyt Villa on tehnyt retkeilystä ja opastamisesta itselleen uuden ammatin, jota hän harjoittaa vasta perustetun yrityksensä Willallan kautta. Matkailu- ja retkeily-yrityksen perustaminen kummitteli Villan takaraivossa useamman vuoden ajan. Kolme vuotta sitten Villa riuhtaisi itsensä irti kaupan alalta ja alkoi toteuttaa omia unelmiaan. Viimeisin kauppapesti päättyi S-Market Perniön esimiestehtäviin.

– Aikaisemmin oli vain tuntunut, ettei koskaan ollut oikeaa aikaa oman yrityksen perustamiselle, sanoo Villa.

Villa hoiti kotona perheen asioita ja miehensä Petri Villan kuljetusyrityksen juoksevia asioita, mutta opiskeli samalla henkilöstöjohtamista, matkailualaa ja hankki oppaan pätevyyden.

Matkailuyrityksen perustaminen koronavuonna saattaa kuulostaa riskipeliltä, mutta Villalla ei ole kiire yrityksensä kanssa.  Alun suuret bussimatkaretkisuunnitelmat kariutuivat viime vuoden koronapandemian alla nopeasti, mutta koronaepävarmuudessa eläminen ei haittaa Villaa. Hänellä ja hänen yrityksellään ei ole kiire minnekään.

–Kun koronakin pitkitti itseään, tein päätöksen, että julkaisen yrityksen nyt. Mutta en lähde kuitenkaan työstämään vielä isoja retkiä, vaan aloitan pienillä lähiretkillä.

Hyvinvointi ja luonnossa liikkuminen ovat Villalle tärkeitä elementtejä. Sosiaalisena persoonana hän nauttii ihmisten seurasta ja tarinoista, mutta hengähdystauko arkeen tekee hyvää kenelle tahansa.

–Itse ainakin tuntuu, että kun pääsee retkelle, pystyy laittamaan arjen tietyt murheet syrjään, kertoo Villa.

 

Lue lisää torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: