Skip to main content

Pieni määrä sadetta kruunaisi sadon

Vihannesviljelijä Juho Vainio toivoo, että lämmöt pysyisivät tasaisina, eikä kurkun kasvuun negatiivisesti vaikuttavilta sääilmiöiltä vältyttäisiin.

Kesä on jo pitkällä ja maatiloilla on ryhdytty sadonkorjuu hommiin. Juho ja Kalle Vainion tilalla kurkun noukinta on alkutekijöissään.
Keskikesän helleaalto on vaikuttanut positiivisesti kurkun kasvuun ja kypsymiseen, joten syöntikypsiä kurkkuja on jo runsaasti kerättävänä.

–Tähän mennessä on ollut hyvä kasvukeli. Luonnollisesti helleaallon aikana on joutunut kastelemaan maaperää erityisen paljon.

Auringonpaahteessa lekottelevat kurkut kaipaavat kuitenkin luonnonvettä, joten pieni saderintamakin olisi suotavaa, maanviljelijä Juho Vainio toteaa.
Vaikka auringonpaiste tarjoaa hyvät olosuhteet vihannesten kypsymiselle, superhelteet voivat koitua kasvuston kohtaloksi.Vainio toteaa kurkun viihtyvän lämmössä, mutta liika helle ei ole hyväksi.

Vainion mukaan vielä ei voi ennustaa tulevan vihannessadon suuruutta, sillä kaikki on vasta alkutekijöissä, mutta odotukset ovat korkealla.

–Syksyllä ollaan viisaampia sen suhteen, miten viljely onnistui tänä vuonna. Asiat ovat ainakin tähän mennessä sujuneet mallikkaasti, eikä suurempia vastoinkäymisiä ole tapahtunut.

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

 

Jaa artikkeli: