Skip to main content

Pienen laitteen iso ohje

Tervepä terve. Toimituksen koillisajoradan viikkomaalaukset uusitaan tässä seuraavaksi.
***

Tässähän on eletty sumuisten aamujen aikaa.  Tämä tietenkään ei näy niin, että esimerkiksi tien päällä ohituksista kaikki tinkisivät.

Samalla logiikalla olettaisin, että sumussa ohittelijoiden syksyn suosikkiharrastus on metrotunneleissa käyskentely.  Niissäkin voi tulla jotain pimeästä vastaan toistasataa taulussa.

Kysehän on taas siitä, että hiukan tylsyyttä ja tapahtumattomuutta ihmisen pitää sietää. Siis kun hernerokkasumussa jäädään kahdeksaakymppiä junnaavan rekan taakse, on yksinkertaisesti siedettävä junnaamista vielä toinenkin viisi minuuttia ennen kuin ohituskaista alkaa.

***
Siihen en usko, että painoalalla menisi huonosti, kaikenlaista paperille on kaiketi saatava.

Pitipä tässä näet asentaa lauantaina vessan seinään vessapaperiteline.  Kyseessä on jonkinlaisesta puusta tehty suklaapatukan kokoinen kapine, jossa on kiinni metallinen koukku, johon paperirulla pujotetaan.   Runko-osan takana on kaksi reikää.  Teline kiinnitetään paikoilleen kahden seinään kierrettävän ruuvin avulla.  Ruuvit kiinnitetään seinään ja teline ripustetaan niihin.  Suoranaisesta avaruustekniikasta ei siis ole kyse. Keksinnössä on liikkuvia osia vähemmän kuin banaanissa.

Lähes hilpeäksi tunnelma kävi, kun selvisi että tämän teknologian ihmeen mukana tuli nelisivuinen asennusopas, jossa oli piirroksia enemmän kuin sarjakuvalehden aukeamalla ja tekstiä 33 kielellä. Käyttöohjeiden perinteen mukaisesti kuvilla ja teksteillä ei ollut mitään ilmeisen järjellistä yhteyttä toisiinsa saati asennettavaan vekottimeen.

Jo vain tällä kerralla juuri ja juuri selvittiin ilman kirjallisia ohjeita, mutta pistää miettimään että millainen Iijoki-sarja olisi ollut vastassa jos hankinta olisi ollut joku isompi mööpeli.
Luultavasti kotityöt olisivat vaihtuneet lepokodin arkeen.

***
Ulkomaanuutiset kertoivat, että kultakalalta on onnistuttu leikkaamaan aivokasvain.
Mikäpä hänessä, kai sitä lemmikkejä on hoidettu ennenkin.

Mutta tiesittehän muuten, mikä asiakkaalle seuraa vatsan alueen operaation jälkeen?
– Tietysti mahalasku.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: