Skip to main content

Perniössä kokataan hävikistä

Hävikkiruokaa? Miksipä ei. Pizzan päälle voi lastata niin kuivumassa olevat juustonkannikat kuin jo nahistumassa olevat paprikat tai sipulitkin.

Perniön VPK:n talossa kokataan hävikkiruokaa syyskuun 25. päivänä ja pohditaan hävikkiruoan määrää.

Lounais-Suomen Jätehuolto kiertää alkavan hävikkiviikon aikana kaikissa toimialueensa kunnissa levittämässä tietoa hävikkiruoan vähentämisestä.
LSJH teki alkukesästä tutkimuksen, jossa selvitettiin sekajätteen koostumusta. Vuoteen 2022 verrattuna ruokahävikin eli vielä pakkauksissa olevien elintarvikkeiden osuus sekajätteestä oli noussut jopa 2,6 prosenttiyksikköä.
– Suurin osa ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa: perunat itävät jääkaapin perukoilla pussiinsa, kermaviili jää käyttämättä ja leipä homehtuu pakkaukseensa, kun sitä on ostettu kerralla liikaa, LSJH:n ympäristökasvatuksen ja jäteneuvonnan palvelupäällikkö Katariina Humalamäki listaa tiedotteessa.

Hävikkiviikko alkaa 23. syyskuuta ja päättyy saman viikon sunnuntaina.
LSJH:n hävikkiruokakurssin ja hävikkiruokaviikon lisäksi tietoisuutta kestävästä kehityksestä yritetään nostaa ensi viikolla.

Hävikkiruokakurssi Perniön VPK:n talossa keskiviikkona 25.9. kello 17–20.
Ilmoittautuminen tästä

Jaa artikkeli: