Skip to main content

Perniöläisille siidereille jälleen mainetta ja kunniaa

Maustettujen aitojen siiderien kilpailun toinen ja kolmas sija tulivat Perniöön. Toisena Hallonmäen siideripanimon Kuningatar ja kolmantena Lepola Drinksin Honey Apple Cyser. Ensimmäisen sijan vei Ainoa Wineryn Ainoa Viive Blueberry Cider.

Perniön Lepola Drinks ja Hallonmäen siideripanimo jatkoivat menestystään parhaiden siiderien taistossa. Mainetta ja kunniaa saatiin Perniöön kolmessa kategoriassa Lepolan kolmen kolmannen sijan ja Hallonmäen yhden toisen sijan ansiosta.

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura eli SASS järjesti kolmatta kertaa Suomen paras siideri -kilpailun.

Siiderit kilpailivat neljässä sarjassa, jotka olivat aidot siiderit, maustetut aidot siiderit, aidot perryt ja muut siiderit. Osallistujasiidereitä oli yhteensä 47 kymmeneltä eri tuottajalta.

Maustettujen aitojen siiderien kilpailussa toiseksi ylsi Hallonmäen siideripanimon Kuningatar, joka sai tuomaristolta kiitosta marjaisuudestaan ja kauniista väristään.

–Meillä on missio aidon siiderin tunnetuksi tuomisesta. Muutos on vielä alussa siinä, että ihmiset oppisivat juomaan muutakin kuin viinipohjaista ja teollista siideriä. Se ero on kuitenkin ihan valtava, Hallonmäen siideripanimon Jarno Vesterinen linjaa.

Lepola Drinks niitti mainetta kolmessa eri kilpailukategoriassa. Se tuli kolmanneksi aitojen siiderien, maustettujen aitojen siidereiden ja muiden siidereiden kategorioissa. Lepolassa ollaan tyytyväisiä tulokseen.

Alkoholilainsäädännön uudistus astui voimaan tänään, ja Lepolan vahvemmat siiderit ovat nyt kauppojen hyllyillä.

–Tämä lakiuudistus tavallaan päästää tuottajan ansasta. Nyt saa tehdä juuri sellaista siideriä mitä haluaa tai sattuu tulemaan. Eli nyt jos meneekin yli 5,5 prosentin niin myyntikanavat silti säilyvät, Lepola Drinksin Emmi Brownie iloitsee.

 

Lue koko uutinen ja lisää perniöläisten finalistien kommentteja torstaina printti- tai digilehdestä!

Jaa artikkeli: