Skip to main content

Peräpeilin ajo-ohje

Tervepä terve. Toimituksen koilliskehätien viikkoketjukolari ajetaan tässä seuraavaksi.
***
Yksi vakioaihe on tuo tieliikenne ja se, mitä tien päällä näkee.
Pikkuhuolimattomuuksiahan sattuu meille kaikille. Joskus joillekin käy isompiakin virhearviointeja, jotka johtavat vaikka ojaanajoon. Oma lukunsa ovat tapaukset, joissa ei ole tehty edes huonoa arviointia. Nämä näkyvät esimerkiksi maalliselle järjelle käsittämättöminä ohituksina.

Usein hurjimpia ohituksia edeltää tilanne, jossa on ajettu rekan perässä jonkin matkaa. Sulkuviivoin koristellun katvealueen kohdalla hermo pettää ja ohi on mentävä.
Mutta miksipä tässä asiassa ei hyödynnettäisi nykytekniikkaa.Ilmeistähän on, että vallankin vähän kauempaa tulevat rekkamiehet ajavat navigaattoria apunaan käyttäen. Laite kertoo, mistä tulee milloinkin kääntyä.
Entä, jos nämä tiedot näytettäisiin rekan perässä vaikka jollain valotaululla. Optimistiluonteella tekisi mieli uskoa, että edes joku jättäisi turhat riskit ottamatta, jos rekan perässä lukisi, että tämä auto muuten kääntyy ihan kohta sivutielle.

Valotaulun ei tarvitsisi olla iso. Perinteeseen kuuluu, että ohituspaikkaa kytätään sen verran lähellä rekan perää, että tällainen kymmenen pisteen kokoinen teksti näkyy oikein hyvin.
***
Puhuria povaavat vapuksi. Se sopii kevään teemaan, jo muinoin Katri-Helena lauloi tuulesta Euroviisukarsinnassa,ja nämäkin mittelöt lähestyvät.
Vitsikisassahan taas menestytään kappaleella Minne huuli kuljettaa.
***
Sitä ennen käydään kiekkokisat. Vielä kautta jatkavilla pelaajilla on yhä peliin käytettävä kepakko tiukasti jään pinnassa. Heitä siis ei nähdä vielä maila halmeilla.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: