Skip to main content

Partioon kuuluu myös bilettämistä

Sauvon Ahtela näyttää muovautuneen valtavaksi festivaalialueeksi. Metsässä kuhisee parhaimmillaan yhteensä yli 500 ihmistä. Alueen ulkonäöstä huolimatta kyseessä ei ole mikään tavallinen festivaali, vaan käynnissä on Lounais-Suomen partiolaisten järjestämä Huhu-leiri.

Yhdessä alaleirissä majoittuvat Brianna Tiks ja Helmi Pietinalho, jotka ovat perniöläisiä partiolaisia. Heillä on jo pitkä tausta harrastuksen parissa. Molemmat ovat olleet mukana jo alakouluikäisestä lähtien, eikä kumpaakaan ei ole kaduttanut. Partio on antanut kokemuksia, joita ei muuten olisi ollut mahdollista kokea.

Huhu-leiri toimii nuorilta nuorille -periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että leirin tekijät ja leiriläiset ovat kaikki nuoria. Leiriläiset ovat 15–17-vuotiaita eli partiokielelle käännettynä samoajia, kun taas tekijät ovat 18–22-vuotiaita eli vaeltajia.

Tekijöiden roolissa viestintätiimissä työskentelee kaksi Kiskon Kuparisten partiolaista: Ratima Hemmilä ja Emilia Kokko.

–On kiinnostavaa olla nyt tällä toisella puolella tekemässä leiriä muille, kun aikaisemmin on ollut leiriläisenä, Hemmilä kuvailee.

DJ Aarne soitti partiolaisyleisölle teknoa illan Berliini-teemaisissa bileissä.

Huhu-leirillä järjestetään jokaisena iltana bileet jonkin maailman kaupungin yöelämää mukaillen. Torstaina teemana oli Berliini. Eli mustia vaatteita päälle ja tekno pauhaamaan.

Tilanne ei ole sellainen, mikä tulisi partiota ajatellessa ensimmäisenä mieleen. Stereotypiat elävät vahvasti monen harrastuksen ulkopuolella olevan mielessä.

–Partioon kuuluu tosi paljon kaikkea kivaa. Emme me vain hakkaa metsässä kiviä yhteen ja yritä saada tulta aikaiseksi, Kokko ja Hemmilä nauravat.

–Joo ei tämä ole sellaista, että istutaan viikko metsässä tekemässä solmuja, Tiks ja Pietinalho lisäävät virnistäen.

Illan bileissä lentelee ilmaisista kondomeista puhallettuja ilmapalloja kuten kaikilla muillakin festivaaleilla.

Juhlinta loppuu vasta, kun yö on laskeutunut metsän ylle.

 

Katso video bileistä Perkkarin Instagramista @perkkari1944

Lue koko juttu tämän viikon printti- tai digilehdestä!

Jaa artikkeli: