Skip to main content

Partaveikon sivutoimi

Tervepä terve. Toimituksen koillisreen viikkosäkki puretaan tässä.
***
Aluksi pitää kehottaa joulupukkiin uskovia lopettamaan lukeminen tähän.
Onhan niin, että koilliskulma vietti joulua toisin kuin yleensä.

Kaikki alkoi pienellä ympäripuhumisella ja seuraavassa hetkessä huomasin hommanneeni käyttööni joulupukin asun partoineen, kaikkineen. Lopun arvaattekin. Aattoillan alku meni punanuttu harteilla ja valkoparta liehuen keikoilla eri puolilla Turun aluetta.

Yksittäisistä käynneistä ei passaa puhua, joten ei mennä niihin. Jossain kohtaa iltaa vaan tuli mieleen, että toimittajalle luontevampaa sivubisnestä kuin pukkina huiteleminen ei taida olla. Mietitään miten vaan, yhtäläisyyksiä on paljon. Molemmissa hommissa mennään ventovieraiden ihmisten koteihin ja jonkin sortin jutustelua pitäisi saada syntymään.

Joulumielen luojana pukki on vailla vertaa. Jo ensimmäisissä punaisissa valoissa naapurikaistalla olleesta autosta otettiin valokuvia ja morjensteltiin. Ilmeisesti ei ole jokapäiväinen näky, että pukki ajaa reen sijaan vanhaa farmarimersua.
Jos tätä nyt joku lapsi sittenkin lukee, niin se oli juuri se pukin konsti, kun ne porot piti jättää vähän kauemmas.

Sikäli pukin hommassa on kyseessä oikea työ, että hiki valuu parran ja peruukin alla paremmin kuin jossain ojankaivuutyömaalla koskaan.
***
Joitain vuosia sitten vähän joka pukki oli mainoslauseiden mukaan raitis ja autoileva. Sitä ennen maan tapa oli, että pukki vain autoili.

Koilliskulma oli liikkeellä vissyn ja dieselin voimin, ja sitä paitsi terävien naukkailuun on vasta nyt tulossa oikeat ilmat. Sääennuste lupasi paukkupakkasia.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: